Hallongino

Introduktion och förberedelse

Hallongino är en variant på vanlig Gino fast med färska hallon gratinerade med riven vit choklad eller vit choklad pellets.

En genialiskt lyxig men snabblagad samt lättlagad dessert eller efterrätt som serveras med vaniljglass.

Du kan förbereda hallonen med den vita chokladen och ha i kylen fram tills du gratinerar den i ugnen till servering.

2 portioner hallongino

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 125 - 200 gram färska hallon
  • 60 gram vit choklad
  • 2 portioner vaniljglass

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  2. Fördela hallonen i botten på två portionsformar eller en ugnsform för två exempelvis en pajform på ca 15 cm diameter.
  3. Riv vit choklad grovt eller använd pellets.
  4. Fördela den vita chokladen över hallonen. Hit kan du förbereda och ha övertäckt i kylen.
  5. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills chokladen har fått färg. Passa så chokladen inte bränns. Täck eventuellt över med lite folie på slutet. Hallonen ska bli varma och chokladen smälta något samt få ljus brun färg.
  6. Servera hallonen direkt med glass. OBS förvarna gäster om att formarna är heta så att de ej tar i dem och bränner sig.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept