Hallongino

Introduktion och förberedelse

Hallongino är en variant på vanlig Gino fast med färska hallon gratinerade med riven vit choklad eller vit choklad pellets.

Serveringsförslag

En genialiskt lyxig men snabblagad samt lättlagad dessert eller efterrätt som serveras med vaniljglass du kan köpa eller så gör du egen vaniljglass.

Kan förberedas

Du kan förbereda hallonen med den vita chokladen och ha i kylen fram tills du gratinerar i ugnen till servering.

Att dricka till

  • Vill du ha ett dessertvin till så passar ett tyskt sött vin som Trockenbeerenauslese eller Beerenauslese, Tokaji Aszu 5 Puttonyos från Ungern, franskt Sauternes från Bourdeaux, Italienskt Recioto di Soave eller sött vin från Sydafrika märkt Noble Late Harvest.
  • Alkoholfritt alternativ är ett kylt mousserande läskande alkoholfritt jordgubbsvin eller en Briska cider av valfri smak.

2 portioner hallongino

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 125 - 200 gram färska hallon
  • 60 gram vit choklad
  • 2 portioner vaniljglass

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  2. Fördela hallonen i botten på två portionsformar eller en ugnsform för två exempelvis en pajform på ca 15 cm diameter.
  3. Riv vit choklad grovt eller använd pellets.
  4. Fördela den vita chokladen över hallonen. Hit kan du förbereda och ha övertäckt i kylen.
  5. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills chokladen har fått färg. Passa så chokladen inte bränns. Täck eventuellt över med lite folie på slutet. Hallonen ska bli varma och chokladen smälta något samt få ljus brun färg.
  6. Servera hallonen direkt med glass. OBS förvarna gäster om att formarna är heta så att de ej tar i dem och bränner sig.
E-mail
Medel: 4.2 (36 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 295 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-09