Hallongino

Hallongino är en variant på vanlig Gino fast med färska hallon gratinerade med riven vit choklad eller vit choklad pellets.

En genialiskt lyxig men snabblagad samt lättlagad dessert eller efterrätt som serveras med vaniljglass.

Du kan förbereda hallonen med den vita chokladen och ha i kylen fram tills du gratinerar den i ugnen till servering.

2 portioner hallongino

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 125 - 200 gram färska hallon
  • 60 gram vit choklad
  • 2 portioner vaniljglass

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  2. Fördela hallonen i botten på två portionsformar eller en ugnsform för två exempelvis en pajform på ca 15 cm diameter.
  3. Riv vit choklad grovt eller använd pellets.
  4. Fördela den vita chokladen över hallonen. Hit kan du förbereda och ha övertäckt i kylen.
  5. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills chokladen har fått färg. Passa så chokladen inte bränns. Täck eventuellt över med lite folie på slutet. Hallonen ska bli varma och chokladen smälta något samt få ljus brun färg.
  6. Servera hallonen direkt med glass. OBS förvarna gäster om att formarna är heta så att de ej tar i dem och bränner sig.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.