Grönsakssmothie

Introduktion och förberedelse

Mixa en grönsakssmothie med avokado, babyspenat, gröna ärtor samt havremjölk, kokosmjölk, citronsaft och chiafrön. Gott till frukost, mellanmål, efter träning eller när du vill fylla på.

Kan även lagas med mandelmjölk, sojamjölk eller vanlig mjölk.

Gott i är även lite vanilj. Du kan ta några frön från en vanilj-kvarn eller ett krm vaniljsocker eller någon droppe vaniljessens.

Varianter

Några andra ingredienser som passar att mixa i smoothien är:

  • Tinade eller färska bär som lingon, hallon, jordgubbar med mera.
  • Russin, dadlar, fikon, aprikoser eller annan torkad frukt eller bär som gojibär.
  • Nötter som pekannötter, hasselnötter, cashewnötter eller blanda.
  • Frukt som tärnad eller skivad banan, mango, tärnad kiwi, aprikos, clementin, apelsin, äpple, päron eller det du gillar.
  • Sött som honung eller agave-sirap.
  • Ta i kvarg, soyghurt, yoghurt eller fil.

2 glas grönsakssmoothie, ca 7 dl

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 2 msk chiafrön
  • 1/2 äpple
  • 1/2 avokado
  • 50 gram babyspenat
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl gröna ärtor
  • 4 dl havremjölk
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm vaniljpulver, 1/4 krm mald vanilj från kvarn eller 1 liten droppe vaniljextrakt (valfritt)

Tillagning

  1. Mät upp tinade gröna ärtor, sköljd babyspenat, sköljt tärnat äpple, chiafrön och tärnad avokado i en mixer.
  2. Tillsätt 1 dl havremjölk och all kokosmjölk samt citronsaft.
  3. Kör till en slät smoothie i mixern någon minut.
  4. Späd med resten av havremjölken till en lösare smoothie som är så tjock du vill ha den. Mixa ihop.
  5. Häll upp och servera i valfria glas.
E-mail
Medel: 0 (0 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-01-05

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer