Kvarg med granola och blåbär

Kvarg blandad med lite yoghurt och blåbär samt toppad med granola och färska blåbär. Gott till frukost, mellanmål, lätt lunch, efter träning eller lätt kvällsmat. Här med frysta tinade blåbär blandad i kvargen för lite mer smak. En frukostbowl som kan varieras på massor av vis.

Här med hemgjord granola. Du kan såklart köpa färdig granola. Granola som Start har dock rätt mycket socker. Istället för granola kan du ta enbart nötter som hasselnötter, valnötter, mandlar samt frön som pumpafrön, solrosfrön, sesamfrön eller valfri topping som musli.

Smaksatt yoghurt och kvarg går också bra såklart om du gillar det. Frysta blåbär och hallon samt bärmix är rätt billigt så jag brukar ha en burk på ca 4 dl bär tinade i kylen med lite socker - så kan man ta några skedar i kvargen.

Färska bär som blåbär är rätt dyrt så där kan man ta bara några eller byta mot billigare alternativ som tärnat äpple, apelsin, mandarin, päron, melon, kiwi eller passa på när något är billigt tex. jordgubbar när det är säsong. Eller plocka bär själv - ex. blåbär, hjortron och björnbär.

2 portioner kvarg med granola och blåbär

 • Förberedelse: 1 min
 • Tillagning: 2 min
 • Klart på: 3 min

Ingredienser

 • 200 gram kvarg naturell
 • 1 dl yoghurt, naturell eller vaniljyoghurt
 • 2 krm vaniljsocker (valfritt)
 • 1 dl frysta blåbär (eller färska)
 • 10-20 färska blåbär eller annan färsk frukt som kiwi, äpple, vindruvor, hallon, jordgubbar osv.
 • 2 dl granola

Tillagning

 1. Tina bär i kylen i en skål över natten. Blanda ev. med någon tsk socker eller efter smak. Tips är att tina 4-5 dl bär i en burk så har du några dagar.
 2. Blanda kvarg med yoghurt i två skålar. Tillsätt tinade bär som blåbär.
 3. Toppa med granola och färska bär och/eller frukt. Klart att äta.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-14

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt kulinarisk kock och måltidskreatör från Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer