Kvarg med granola och blåbär

Introduktion och förberedelse

Kvarg blandad med lite yoghurt och blåbär samt toppad med granola och färska blåbär. Gott till frukost, mellanmål, lätt lunch, efter träning eller lätt kvällsmat. Här med frysta tinade blåbär blandad i kvargen för lite mer smak. En frukostbowl som kan varieras på massor av vis.

Här med hemgjord granola. Du kan såklart köpa färdig granola. Granola som Start har dock rätt mycket socker. Istället för granola kan du ta enbart nötter som hasselnötter, valnötter, mandlar samt frön som pumpafrön, solrosfrön, sesamfrön eller valfri topping som musli.

Smaksatt yoghurt och kvarg går också bra såklart om du gillar det. Frysta blåbär och hallon samt bärmix är rätt billigt så jag brukar ha en burk på ca 4 dl bär tinade i kylen med lite socker - så kan man ta några skedar i kvargen.

Färska bär som blåbär är rätt dyrt så där kan man ta bara några eller byta mot billigare alternativ som tärnat äpple, apelsin, mandarin, päron, melon, kiwi eller passa på när något är billigt tex. jordgubbar när det är säsong. Eller plocka bär själv - ex. blåbär, hjortron och björnbär.

2 portioner kvarg med granola och blåbär

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 200 gram kvarg naturell
  • 1 dl yoghurt, naturell eller vaniljyoghurt
  • 2 krm vaniljsocker (valfritt)
  • 1 dl frysta blåbär (eller färska)
  • 10-20 färska blåbär eller annan färsk frukt som kiwi, äpple, vindruvor, hallon, jordgubbar osv.
  • 2 dl granola

Tillagning

  1. Tina bär i kylen i en skål över natten. Blanda ev. med någon tsk socker eller efter smak. Tips är att tina 4-5 dl bär i en burk så har du några dagar.
  2. Blanda kvarg med yoghurt i två skålar. Tillsätt tinade bär som blåbär.
  3. Toppa med granola och färska bär och/eller frukt. Klart att äta.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-25

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept