Matchalatte

Matchalatte är grönt matcha-the med varm havremjölk, mandelmjölk eller barista-mjölk. Kan smaksättas med lite vanilj lite sött som honung eller agavesirap.

Gott att servera som en varm kopp latte eller istället för kaffe till fika, frukost eller på kvällen.

Du behöver ett grönt japanskt eller kinesiskt matcha-the som är grönt finmalt the-pulver. Det kostar en slant men är drygt så en liten burk räcker till många koppar.

2 glas, ca 5 dl matchalatte

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 4 dl havremjölk Ikaffe, mandelmjölk eller baristamjölk
  • 1 tsk grönt matcha-the pulver
  • 1 tsk honung eller agavesirap (valfritt)
  • 1/2 krm vaniljpulver, 1/4 krm mald vanilj från kvarn eller 1 liten droppe vaniljextrakt (valfritt)

Tillagning

  1. Mät upp vatten och matcha-the pulver i en kastrull. Vispa ut klumpar.
  2. Vispa ihop samt värm tills det sjuder.
  3. Tillsätt och rör i mjölken. Värm tills det sjuder samt vispa så det skummar.
  4. Söta upp latten om du vill med lite honung eller sirap samt tillsätt vanilj om du önskar det.
  5. Häll upp i glas eller koppar samt servera varm. Kan garneras genom att du pudrar över lite matcha-the pulver på toppen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-01-04

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.