Matchalatte
Matchalatte är grönt matcha-te med varm havremjölk, mandelmjölk eller baristamjölk.
Du behöver ett grönt japanskt eller kinesiskt matcha-te som är grönt finmalt te-pulver. Det kostar en slant men är drygt så en liten burk räcker till många koppar.
Tillagning
- Mät upp vatten och matcha-te pulver i en kastrull. Vispa ut klumpar.
- Vispa ihop samt värm tills det sjuder.
- Tillsätt och rör i mjölken. Värm tills det sjuder samt vispa så det skummar.
- Söta upp latten om du vill med lite honung eller sirap samt tillsätt något 1/2 krm vaniljsocker om du önskar det.
- Häll upp i glas eller koppar samt servera varm. Kan garneras genom att du pudrar över lite matcha-te pulver på toppen.
Serveringsförslag
Gott att servera som en varm kopp latte eller istället för kaffe till fika, frukost eller som kvällste.
Varianter
- Kan smaksättas med lite vaniljsocker, lite sött som honung eller agavesirap.
- Blir också jättegod att servera kall som iste. Låt teet svalna och fyll på i ett högt glas typ Duralex fyllt med isbitar eller krossad is.
- Kan även göras med vanlig mjölk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 104 kcal