Gräddfilssås med gurka

Introduktion och förberedelse för tillagning

Enkel, snabb och god sås med gräddfil och gurka i halvmånar. Gräddfilssåsen är god till varm- eller kallrökt fisk ex. makrill, lax, flundra mm. Passar också till rökt kött som fårfiol eller rökt fläskfilé.

Koka lite potatis och rensa lite rädisor så har du en enkel lunch, buffé eller middag. Servera med kall öl, knäckebröd eller kavring, smör och ost.

Istället för gräddfil kan du ta matyoghurt eller creme fraiche (eller blanda).

4 portioner gräddfilssås med gurka

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 2 dl gräddfil
  • 1 liter gurka eller 0,5 stor gurka

Tillagning

  1. Skölj gurkan. Skala den ev. helt eller så att den har ett randigt mönster om du önskar.
  2. Dela och gröp ur gurkan.
  3. Skär gurkan i halvmånar ca 1 cm breda skivor.
  4. Blanda gurkbitarna med gräddfilen i en skål och servera eller ställ kallt till servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.