Yoghurtsås med persilja

Introduktion och förberedelse

Yoghurtsås med hackad persilja är en god, enkel, kall frisk sås till det mesta. Du kan ta bladpersilja eller kruspersilja. Färsk eller fryst persilja funkar.

Du kan blanda såsen av grekisk eller turkisk matyoghurt eller naturell yoghurt. Jag tog i lite gräddfil också men det går bra med créme fraiche också. Eller enbart yoghurt.

Lätt att laga till många. Då kan man blanda i fryst hackad pesilja om man vill det.

God till grillade grönsaker, kyckling, nötkött, fläskkött, fisk med mera. Jag lagade såsen till persiskt saffransris med kyckling till.

Man kan ta Oatly Fraiche för vegan variant på såsen.

Om du vill kan du ha i en tsk flytande honung och några droppar citronsaft eller limesaft också. En halv pressad vitlök blir också gott.

4 portioner yoghurtsås med persilja

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 2 dl grekisk eller turkisk matyoghurt eller naturell yoghurt
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl hackad bladpersilja eller kruspersilja
  • 1 msk olivolja (valfritt till garnering)
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Skölj och hacka persilja.
  2. Blanda persiljan med yoghurt och gräddfil i en skål. Smaka av med lite salt.
  3. Yoghurtsåsen är klar att servera. Du kan garnera med mer persilja samt någon msk olivolja om du vill.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.