Fläskfilé parmesan

Fläskfilé med tomatsås och parmesanost. Gott med pasta, ris eller klyftpotatis.

Du kan använda hemlagad eller köpt tomatsås. Tomatsoppa fungerar också.

4 portioner fläskfilé parmesan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 1 tsk salvia, torkad
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 300 gr färdig tomatsås eller egen tomatsås
  • 1 dl parmensanost

Tillagning

  1. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor.
  2. Blanda vetemjöl, basilika, salvia och salt.
  3. Vänd fläskfiléskivorna i blandningen.
  4. Bryn fläskfilén i stekpannan i olivolja.
  5. Häll tomatsåsen över köttet och rör ner hälften av parmensanosten.
  6. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter.
  7. Strö över resten av parmesanen.
  8. Servera med pasta, ris eller klyftpotatis och sallad.
E-mail
Medel: 1.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-07

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.