Fläskfilé parmesan
Fläskfilé med tomatsås och parmesanost.
Tillagning
- Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor.
- Blanda vetemjöl och salt.
- Vänd fläskfiléskivorna i blandningen.
- Bryn fläskfilén i stekpannan i olivolja.
- Häll tomatsåsen över köttet och rör ner hälften av parmensanosten. Tillsätt basilika, salvia och oregano samt rör om.
- Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter tills fläskfilén är genomstekt.
- Strö över resten av parmesanen.
- Servera med pasta, ris eller klyftpotatis och sallad.
Serveringsförslag
Jag hade kokt tagliatelle till men du kan ta annan pasta, ris, råris eller klyftpotatis.
Varianter
- Du kan använda hemlagad tomatsås eller köpt tomatsås.
- Man kan också göra egen pasta tagliatelle till.
- Du kan ta i färska örter istället för torkade.
- Istället för parmesan kan du ta grana padano.
Uppskattat näringsvärde per portion: 526 kcal