4 portioner fläskfilé parmesan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 gram fläskfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 1/2 tsk salvia, torkad
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 300 gr färdig tomatsås eller egen tomatsås
  • 1 dl parmensanost

Tillagning

  1. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor.
  2. Blanda vetemjöl och salt.
  3. Vänd fläskfiléskivorna i blandningen.
  4. Bryn fläskfilén i stekpannan i olivolja.
  5. Häll tomatsåsen över köttet och rör ner hälften av parmensanosten. Tillsätt basilika, salvia och oregano samt rör om.
  6. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter tills fläskfilén är genomstekt.
  7. Strö över resten av parmesanen.
  8. Servera med pasta, ris eller klyftpotatis och sallad.

Serveringsförslag

Jag hade kokt tagliatelle till men du kan ta annan pasta, ris, råris eller klyftpotatis.

Varianter

  • Du kan använda hemlagad tomatsås eller köpt tomatsås.
  • Man kan också göra egen pasta tagliatelle till.
  • Du kan ta i färska örter istället för torkade.
  • Istället för parmesan kan du ta grana padano.

Fläskfilé i skivor lagad i tomatsås och toppad med parmesan på tallrik
Fläskfilé i skivor lagad i tomatsås och toppad med parmesan serverad med tagliatelle och kruksallad och bifftomat.

E-mail
Medel: 3.2 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 526 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-29

Tillbehör och liknande: