Fläskfilé parmesan

Fläskfilé med tomatsås och parmesanost. Gott med pasta, ris eller klyftpotatis.

Du kan använda hemlagad eller köpt tomatsås. Tomatsoppa fungerar också.

4 portioner fläskfilé parmesan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 1 tsk salvia, torkad
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 300 gr färdig tomatsås eller egen tomatsås
  • 1 dl parmensanost

Tillagning

  1. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor.
  2. Blanda vetemjöl, basilika, salvia och salt.
  3. Vänd fläskfiléskivorna i blandningen.
  4. Bryn fläskfilén i stekpannan i olivolja.
  5. Häll tomatsåsen över köttet och rör ner hälften av parmensanosten.
  6. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter.
  7. Strö över resten av parmesanen.
  8. Servera med pasta, ris eller klyftpotatis och sallad.
E-mail
Medel: 2 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-07

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer