Fläskfilé parmesan

Fläskfilé med tomatsås och parmesanost. Gott med pasta, ris eller klyftpotatis.
Du kan använda hemlagad eller köpt tomatsås. Tomatsoppa fungerar också.

4 portioner fläskfilé parmesan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 1 tsk salvia, torkad
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 300 gr färdig tomatsås eller egen tomatsås
  • 1 dl parmensanost

Tillagning

  1. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor.
  2. Blanda vetemjöl, basilika, salvia och salt.
  3. Vänd fläskfiléskivorna i blandningen.
  4. Bryn fläskfilén i stekpannan i olivolja.
  5. Häll tomatsåsen över köttet och rör ner hälften av parmensanosten.
  6. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter.
  7. Strö över resten av parmesanen.
  8. Servera med pasta, ris eller klyftpotatis och sallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer