Parmesanpanerad kyckling med tomatsås
Parmesanpanerad kyckling med tomatsås och tagliatelle pasta. Kycklingfiléer som paneras och får god smak av riven parmesanost.
En variant med kycklingfilé av Piccata Milanese (som annars lagas med schnitzel på kalvkött).
Köp svensk kyckling. Godast är ekologisk eller majskyckling.
Du kan använda parmesan eller lite billigare Grana padano-ost som också blir god.
Tillagning
- Börja med tomatsåsen: skala och hacka lök samt pressa vitlök och lägg i en kastrull med olivoljan.
- Fräs lök och vitlök under omrörning några minuter.
- Skölj och tärna hela tomater.
- Tillsätt krossade tomater, tärnade tomater, rosmarin, spcker, vinäger, salt och vitpeppar och låt såsen småkoka under tiden du lagar resten.
- Sätt på vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
- Dags att panera kycklingen: skiva kycklingfiléer ca 1 cm tjockt om du inte köpt färdigskivad filé.
- Förbered tre tallrikar - en med mjöl blandat med salt och vitpeppar, en annan med uppvispade ägg och en tredje med riven ost.
- Vänd kycklingskivorna i mjöl sedan ägg och sista riven ost samt lägg på en tallrik.
- Värm någon msk olivolja i en stekpanna och stek den panerad kycklingen i ca 5 minuter på varje sida tills de fått färg och är genomstekta. Stek 2-3 i taget och lägg upp på en tallrik.
- Koka under tiden pastan enligt paketet. Häll av och blanda sedan förslagsvis pastan med tomatsåsen samt hackad persilja.
- Servera den parmesanpanerade kycklingen på pastan och tomatsåsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 350 kcal