Foliepaket

Recept på mat i foliepaket. Rätter som passar att slå in i folie och laga i ugnen, i glöd eller på grill.

Tänk på att använda folie som är avsedd för matlagning och värmebeständig. Följ råden på förpackningen.

Använder du en annan (billigare) folie så kan du klä insidan av foliepaketet med bakplåtspapper och sedan slå in med folie.

Låt inte mat som är syrlig som tomatsås, inläggningar, sura såser och liknande ligga eller tillagas längre tid i folie då kan aluminium lösa ut från folien.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Pages