Torsk i foliepaket
Torsk i foliepaket med spenat, tomat, lök, morot, grädde eller crème fraiche smaksatt med vitlök, vitt vin, örter och chili.
Tillagning
- Tänd grillen eller sätt ugnen på 225 grader.
- Börja koka potatis eller annat tillbehör som ris (eller koka upp vatten till pasta).
- Klipp ut och lägg arken med folie bredvid varandra.
- Gnid in smör i mitten på arken.
- Lägg en bit torsk på varje ark.
- Fördela salt, peppar, pressad vitlök, chili, hackad persilja och hackad gräslök på torsken.
- Skala, dela och strimla morötterna och fördela över fisken.
- Skölj och fräs spenaten i en stor stekpanna med lite olivolja.
- Skölj och dela tomaterna och lägg runt torsken.
- Fördela spenaten runt och över torsken.
- Vik upp över och under kanterna på foliet. Vik sedan upp hörnorna så att vätska ej kan rinna ut.
- Häll på och fördela grädde eller klicka i crème fraiche samt vitt vin i foliepaketen.
- Vik upp och ihop ändarna. Vik ihop foliekanterna längs med toppen.
- Grilla eller ugnsbaka foliepaketen i ca 15 minuter.
- Servera foliepaketen med önskat tillbehör som ex. kokt potatis, ris eller pasta.
- Var försiktig när du viker upp folien så du ej bränner dig. Torsken kan ätas direkt ur folien eller så kan innehållet hällas ut på tallriken.
Serveringsförslag
Gott med kokt färskpotatis, delikatesspotatis, vanlig potatis eller pressad potatis till.
Tips
- Välj krav- eller msc-märkt torsk.
- Du kan laga foliepaketen på grillen eller i ugnen (225 grader).
- Se till att välja en folie som är godkänd för matlagning.
Uppskattat näringsvärde per portion: 320 kcal