Färsbiffar med fetaost och gräddsås
Färsbullar med olika färs som blandfärs, älgfärs, viltfärs, lammfärs eller kycklingfärs.
Här har jag smaksatt färsbiffarna med fetaost som ger god sälta åt biffarna.
Tillagning
- Börja skala potatis om du vill ha det till. Räkna ca 25-30 minuter att koka normalstor potatis.
- Sätt ugnen på 175 grader (har du en stor stekpanna så kan du senare steka klart biffarna under lock i pannan istället för att använda ugnen).
- FÄRSBIFFAR: Skala och riv löken i en bunke.
- Blanda ägg, färs, vispgrädde, salt samt peppar till en jämn färs.
- Forma förslagsvis 12 köttbullar. Platta till varje bulle till en biff och stick i en liten bit fetaost (i storlek som en sockerbit) i mitten på varje biff.
- Bryn några biffar i taget i en stekpanna ca 2-3 minuter på varje sida.
- Lägg över i en ugnsform eller annan ugnsfast stekpanna efter hand. Diska ej pannan.
- När du brynt biffarna så sätter du in dem att steka klart i ugnen i ca 15 minuter. Eller använd en stor stekpanna med lock och låt steka klart i pannan på medelvärme.
- Stick i en biff och se om köttsaften som kommer ut är klar i färgen.
- GRÄDDSÅS: Blanda ut vetemjöl 2 dl vatten.
- med vetemjöl Häll ca 2 dl vatten och vispa ur pannan där du stekt biffarna.
- Koka upp under omrörning och låt koka i ca 4 minuter.
- Sila upp stekskyn i en annan såskastrull.
- Tillsätt grädde, buljongtärning och soja. Koka upp.
- Smaka av gräddsåsen med salt och svartpeppar.
- Förbered sallad samt övriga tillbehör.
- Servera färsbiffarna med gräddsåsen samt önskade tillbehör.
Uppskattat näringsvärde per portion: 611 kcal