Köttfärsbiffar utan ägg

Köttfärsbiffar utan ägg med Dijonsenap, paprika, chili, hackad lök, vitlök och svartpeppar.
Till biffarna kan du servera valfria tillbehör. På bilden är det rotmos, gräddkokt Savoykål, tomatsallad med smulad fetaost samt extra Dijonsenap vid sidan. Sök recept här på receptfavoriter.se.
Annan sås som kall paprikasås, tomatsås, gräddsås, brunsås samt potatismos, klyftpotatis, pressad potatis, kokt potatis, råris eller pasta eller quinoa; kokta grönsaker samt grönsallad är andra alternativ. Saltgurka är också gott till.
Köttfärsbiffarna kan också grillas på utegrill.

4 portioner köttfärsbiffar utan ägg

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram köttfärs som nötfärs eller blandfärs
  • 4 msk Dijonsenap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Förbered önskade tillbehör.
  2. Lägg köttfärsen med Dijonsenap, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar i en bunke.
  3. Skala och finhacka löken eller riv den på rivjärn. Tillsätt till färsen.
  4. Skala och pressa vitlöken. Tillsätt till färsen.
  5. Blanda hastigt ihop färsen tills allt är blandat. Blanda ej för länge för då blir färsen trådig.
  6. Dela upp i fyra delar.
  7. Forma runda biffar och lägg på en tallrik med lite olja. Pensla dem med lite olja.
  8. Värm en stekpanna eller grillpanna.
  9. Bryn köttfärsbiffarna på båda sidor så att de får färg ca 4-5 minuter på varje sida.
  10. Sänk värmen och sätt på ett lock eller folie.
  11. Stek färdigt köttfärsbiffarna på låg värme i ca 10 minuter.
  12. Servera köttfärsbiffarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.8 (10 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer