Köttfärsbiffar utan ägg
Köttfärsbiffar utan ägg med Dijonsenap, paprika, chili, hackad lök, vitlök och svartpeppar.
Köttfärsbiffarna kan stekas i stekpanna eller grillpanna men också grillas på utegrill.
Tillagning
- Förbered önskade tillbehör.
- Lägg köttfärsen med Dijonsenap, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar i en bunke.
- Skala och finhacka löken eller riv den på rivjärn. Tillsätt till färsen.
- Skala och pressa vitlöken. Tillsätt vitlök och salt till färsen.
- Blanda hastigt ihop färsen tills allt är blandat. Blanda ej för länge för då blir färsen trådig.
- Dela upp i fyra delar.
- Forma runda biffar och lägg på en tallrik med lite olja. Pensla dem med lite olja.
- Värm en stekpanna eller grillpanna.
- Bryn köttfärsbiffarna på båda sidor så att de får färg ca 4-5 minuter på varje sida.
- Sänk värmen och sätt på ett lock eller folie.
- Stek färdigt köttfärsbiffarna på låg värme i ca 10 minuter.
- Servera köttfärsbiffarna med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
Till biffarna kan du servera valfria tillbehör.
- Jag serverade dem med rotmos, gräddkokt Savoykål, tomatsallad med smulad fetaost samt extra Dijonsenap vid sidan - se bild.
- Annan sås som kall paprikasås, tomatsås, gräddsås, brunsås samt potatismos, klyftpotatis, pressad potatis, kokt potatis, råris eller pasta eller quinoa; kokta grönsaker samt grönsallad är andra alternativ.
- Saltgurka är också gott till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal