Köttfärsbiffar utan ägg

Köttfärsbiffar utan ägg med Dijonsenap, paprika, chili, hackad lök, vitlök och svartpeppar. Till biffarna kan du servera valfria tillbehör.

På bilden är det rotmos, gräddkokt Savoykål, tomatsallad med smulad fetaost samt extra Dijonsenap vid sidan.

Köttfärsbiffarna kan också grillas på utegrill.

Andra förslag på tillbehör:

Annan sås som kall paprikasås, tomatsås, gräddsås, brunsås samt potatismos, klyftpotatis, pressad potatis, kokt potatis, råris eller pasta eller quinoa; kokta grönsaker samt grönsallad är andra alternativ. Saltgurka är också gott till.

4 portioner köttfärsbiffar utan ägg

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram köttfärs som nötfärs eller blandfärs
  • 4 msk Dijonsenap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Förbered önskade tillbehör.
  2. Lägg köttfärsen med Dijonsenap, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar i en bunke.
  3. Skala och finhacka löken eller riv den på rivjärn. Tillsätt till färsen.
  4. Skala och pressa vitlöken. Tillsätt till färsen.
  5. Blanda hastigt ihop färsen tills allt är blandat. Blanda ej för länge för då blir färsen trådig.
  6. Dela upp i fyra delar.
  7. Forma runda biffar och lägg på en tallrik med lite olja. Pensla dem med lite olja.
  8. Värm en stekpanna eller grillpanna.
  9. Bryn köttfärsbiffarna på båda sidor så att de får färg ca 4-5 minuter på varje sida.
  10. Sänk värmen och sätt på ett lock eller folie.
  11. Stek färdigt köttfärsbiffarna på låg värme i ca 10 minuter.
  12. Servera köttfärsbiffarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.3 (22 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.