Enkel marängtårta
Enkel marängtårta med färdiga marängtårtbottnar som fylls med sylt och grädde samt toppas med sylt, grädde och färska bär som jordgubbar och blåbär.
Vidare kan du ha på gröna blad av citronmeliss, svenska små flaggor och piffa till med blommor runt om du önskar det som jag gjorde till bilden.
Tillagning
- Vispa grädden hård med vaniljsocker.
- Lägg ut en marängbotten på en bricka med tårtpapper under eller ett tillklippt bakplåtspapper.
- Bred på hälften av sylten.
- Bred på ca 2 dl vispad grädde.
- Lägg på nästa marängbotten.
- Bred på resten av sylten.
- Bred ut grädden på toppen och runt tårtan.
- Rensa och skölj bär. Snoppa jordgubbar och dela dem i lagom stora bitar.
- Garnera tårtan med bär. Förslagsvis en hög blåbär i mitten och jordgubbar runt.
- Skölj citronmeliss och sätt dit lite gröna blad här och där.
- Jag garnerade även med ringblommor och rosor runt om samt svenska små flaggor på toppen.
Serveringsförslag
En lättlagad tårta till all fest och firande. Passar även som midsommartårta och sommartårta.
Glutenfri och laktosfri
Med laktosfri grädde får du en laktosfri tårta. Tårtan är även glutenfri.
Garnering
Du kan garnera med färska bär som jordgubbar och blåbär, gröna blad som citronmeliss och blommor som ringblommor och rosor samt svenska flaggor som på bilden.
Andra bär som passar är hallon och vinbär.
Tips
Den färdiga tårtan kan förvaras några timmar på ett tårtfat med lock i kylen eller med isklampar under.
Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal