Pavlovatårta med färska bär

Introduktion och förberedelse

Pavlovatårta med färska bär är en slags marängtårta med vispad grädde, färska jordgubbar, hallon och björnbär. Mycket god med frasig söt maräng, sötsyrliga bär och vispad grädde.

Tårtan passar till fest, buffé, sommarfika, födelsedagstårta, dessert och efterrätt. Du kan ta andra bär efter tycke och tillgång som vinbär, körsbär, hjortron eller krusbär.

Pavlova är en tårtaliknande dessert med maräng och grädde.

8 stora bitar eller 12 mindre bitar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 20 min

Ingredienser

  • 4 äggvitor, stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk ättikssprit 12%
  • 1 msk maizenamjöl
  • Tillbehör: 0,5 liter färska jordgubbar
  • 125 gram färska hallon
  • 125 gram färska björnbär
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 10 blad citronmeliss till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Vispa äggvitorna fasta i ca 5 minuter. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa. Tillsätt ättika och maizena och vispa någon minut till.
  3. Rita upp en rundel ca 24 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
  4. Pudra ett tunnt laget med maizena i rundeln.
  5. Bred pavlovamarängen i ett lager inom rundeln.
  6. Grädda pavlovabotten i mitten av ugnen i 1 timme och 30 minuter.
  7. Stäng av ugnen och öppna luckan. Låt bottnen svalna i ugnen med luckan öppen. När bottnen har svalnat kan du toppa med det du önskar. Hit kan du förbereda men vänta med att toppa med grädde och bär till precis innan servering.
  8. Skölj och rensa jordgubbar. Skär dem i halvor. Rensa hallon och björnbär.
  9. Vispa grädden fast.
  10. Bred ut vispad grädde över pavlovabottnen samt toppa med färska bär.
  11. Garnera ev. med några blad citronmeliss.
  12. Servera pavlovatårtan direkt annars mjuknar marängbottnen.
E-mail
Medel: 3.8 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 284 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-10