Enkel gräddtårta
Enkel gräddtårta gjord med färdiga tårtbottnar som du fyller med kallrörd vaniljkräm och sylt samt toppar med vispad grädde och garnerar med bär och citronmeliss. Samt blommor och flaggor om du önskar det.
Tillagning
- Rör ihop vaniljsåspulver med kall mjölk i en bunke. Låt stå i 5 minuter.
- Lägg ut en tårtbotten på en bricka med tårtpapper under eller ett tillklippt bakplåtspapper.
- Bred på hälften av vaniljkrämen.
- Bred på hälften av sylten.
- Lägg på nästa tårtbotten och upprepa.
- Lägg på den sista tårtbotten.
- Klä med gladplast och ställ i kylen förslagsvis 4 timmar - eller över natten.
- SERVERING: Vispa grädden hård med vaniljsocker.
- Bred ut grädden på toppen och runt tårtan.
- Rensa och skölj bär. Snoppa jordgubbar och dela dem i lagom stora bitar.
- Garnera tårtan med bär. Förslagsvis en hög blåbär i mitten och jordgubbar runt.
- Skölj citronmeliss och sätt dit lite gröna blad här och där.
- Jag garnerade även med ringblommor, rosor och svenska flaggor.
Serveringsförslag
En lättlagad tårta till all fest och firande. Passar även som midsommartårta och sommartårta.
Förberedelse
För att tårtan ska bli extra saftig fyller du tårtbottnarna innan och tårtan får stå att dra i kylen över natten eller några timmar. Detta moment kan man hoppa över om man ej har tid.
Garnering
Du kan garnera med färska bär som jordgubbar och blåbär, gröna blad som citronmeliss och blommor som ringblommor och rosor samt svenska flaggor som på bilden.
Andra bär som passar är hallon och vinbär.
Tips
Den färdiga tårtan kan förvaras några timmar på ett tårtfat med lock i kylen eller med isklampar under.
Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal