Crabstickpasta

Crabstickpasta är en krämig pasta med smak av krabba från Surimisticks.

Billigt och ändå rätt likt en lyxigare pasta med exempelvis räkor och krabba. Surimisticks görs av fisk och innehåller endast smaken av krabba och säljs därför ej under namnet "crabsticks" utan surimisticks.

2 portioner crabstickpasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 200 gram pasta som bucatini, spagetti eller valfri sort
  • 200 gram surimisticks (crabsticks)
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 10 gram hackad gräslök, färsk eller fryst
  • 2 msk pressad citron
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2 tsk ljus maizenaredning
  • 2 msk riven parmesan, grana padano eller liknande ost

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skala och hacka lök samt finhacka vitlök.
  3. Fräs i smör i några minuter utan att få färg en såskastrull.
  4. Tillsätt vatten och fiskbuljong. Låt koka några minuter.
  5. Börja koka pastan enligt paket. 8 minuter för bucatini. 10 minuter för spagetti.
  6. Tillsätt citron, gräslök och grädde till såsen och låt puttra medan du kokar pastan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strimla surimisticks.
  8. Häll av pastan. Spara undan 1 dl av pastavattnet.
  9. Späd såsen med 1 dl pastavatten. Tillsätt och rör i ljus maizenaredning. Koka ihop.
  10. Vänd i strimlade surimisticks och koka upp.
  11. Blanda pastan med såsen och rör i hälften av osten.
  12. Servera crabstickpastan toppad med resten av osten.
Du behöver pasta, vitlök, smör, fiskbuljong, vatten, lök, salt, vitpeppar, gräslök, citron, grädde, crabsticks, riven ost samt ljus maizenaredning.
Du behöver pasta, vitlök, smör, fiskbuljong, vatten, lök, salt, vitpeppar, gräslök, citron, grädde, crabsticks, riven ost samt ljus maizenaredning.
Fräs lök och vitlök i smör några minuter utan att ta färg.
Fräs lök och vitlök i smör några minuter utan att ta färg.
Tillsätt vatten och fiskbuljongtärning samt koka ihop några minuter.
Tillsätt vatten och fiskbuljongtärning samt koka ihop några minuter.
Tillsätt grädde, gräslök, citron, salt och peppar samt koka ihop såsen några minuter.
Tillsätt grädde, gräslök, citron, salt och peppar samt koka ihop såsen några minuter.
Koka pastan och spara 1 dl av pastavattnet till såsen innan du häller av den.
Koka pastan och spara 1 dl av pastavattnet till såsen innan du häller av den.
Tillsätt pastavatten tillsåsen och red såsen med ljus maizenaredning. Tillsätt crabsticks och koka upp.
Tillsätt pastavatten tillsåsen och red såsen med ljus maizenaredning. Tillsätt crabsticks och koka upp.
Blanda såsen med pastan och tillsätt lite riven ost.
Blanda såsen med pastan och tillsätt lite riven ost.
Servera pastan med en grönsallad, gurka och tomat samt lite riven ost på toppen.
Servera pastan med en grönsallad, gurka och tomat samt lite riven ost på toppen.

Serveringsförslag

  • God både till vardags som till helgmiddag.
  • Gott med blandad grönsallad, gurka och halverade cocktailtomater till.

Varianter

  • Byt surimisticks mot 2 burkar krabbkött för en lyxig krabbpasta eller laga denna krabbpasta med sparris. Använd då lagen från burkarna istället för vatten till såsen.
  • Vill du ha en ännu krämigare pastasås så kan du byta en del av vattnet mot mer grädde.
E-mail
Medel: 3 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 463 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-05-23

Tillbehör och liknande: