Crabstickpasta
Crabstickpasta är en krämig pasta med smak av krabba från Surimisticks.
Billigt och ändå rätt likt en lyxigare pasta med exempelvis räkor och krabba. Surimisticks görs av fisk och innehåller endast smaken av krabba och säljs därför ej under namnet "crabsticks" utan surimisticks.
Tillagning
- Sätt på vatten till pastan.
- Skala och hacka lök samt finhacka vitlök.
- Fräs i smör i några minuter utan att få färg en såskastrull.
- Tillsätt vatten och fiskbuljong. Låt koka några minuter.
- Börja koka pastan enligt paket. 8 minuter för bucatini. 10 minuter för spagetti.
- Tillsätt citron, gräslök och grädde till såsen och låt puttra medan du kokar pastan. Smaka av med salt och peppar.
- Strimla surimisticks.
- Häll av pastan. Spara undan 1 dl av pastavattnet.
- Späd såsen med 1 dl pastavatten. Tillsätt och rör i ljus maizenaredning. Koka ihop.
- Vänd i strimlade surimisticks och koka upp.
- Blanda pastan med såsen och rör i hälften av osten.
- Servera crabstickpastan toppad med resten av osten.
Serveringsförslag
- God både till vardags som till helgmiddag.
- Gott med blandad grönsallad, gurka och halverade cocktailtomater till.
Varianter
- Byt surimisticks mot 2 burkar krabbkött för en lyxig krabbpasta eller laga denna krabbpasta med sparris. Använd då lagen från burkarna istället för vatten till såsen.
- Vill du ha en ännu krämigare pastasås så kan du byta en del av vattnet mot mer grädde.
Uppskattat näringsvärde per portion: 463 kcal