Spagetti med chili och vitlök
Spagetti med chili, vitlök samt olivolja. En snabb, god, billig och enkel men god vardagspasta.
Tillagning
- Börja koka spagetti. Koka upp vatten med en halv tsk salt och tillsätt några droppar olivolja. Koka spagettin enligt paket vanligtvis 8 minuter.
- Skala och pressa vitlöken i en kastrull. Tillsätt chiliflakes eller finhackad färsk chili samt olivolja.
- Koka upp vitlöken och chilin i oljan samt rör då och då. Vitlöken ska blir ljust brynt men akta så den ej bränns. Sätt åt sidan.
- Häll av spagettin och blanda sedan med vitlöks- och chilioljan samt smaka av med salt.
- Servera gärna spagettin med riven parmesan samt ruccolasallad.
Tips
- Riven parmesan och rucola passar också till pastan.
- Vill man lägga till lite extra är strimlad soltorkad tomat och färsk basilika också gott i.
- Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Det finns vegan parmesan-ost med enzym istället. Eller uteslut parmesanost från receptet om du vill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 598 kcal