Spagetti med chili och vitlök

Introduktion och förberedelse

Spagetti med chili, vitlök samt olivolja. En snabb, god, billig och enkel men god vardagspasta.

Tips

  • Riven parmesan och rucola passar också till pastan.
  • Vill man lägga till lite extra är strimlad soltorkad tomat och färsk basilika också gott i.
  • Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Det finns vegan parmesan-ost med enzym istället. Eller uteslut parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner spagetti med chili och vitlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes eller 1 färsk röd chili
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 dl riven parmesan (valfritt)
  • 100 gram ruccolasallad (valfritt)

Tillagning

  1. Börja koka spagetti. Koka upp vatten med en halv tsk salt och tillsätt några droppar olivolja. Koka spagettin enligt paket vanligtvis 8 minuter.
  2. Skala och pressa vitlöken i en kastrull. Tillsätt chiliflakes eller finhackad färsk chili samt olivolja.
  3. Koka upp vitlöken och chilin i oljan samt rör då och då. Vitlöken ska blir ljust brynt men akta så den ej bränns. Sätt åt sidan.
  4. Häll av spagettin och blanda sedan med vitlöks- och chilioljan samt smaka av med salt.
  5. Servera gärna spagettin med riven parmesan samt ruccolasallad.
E-mail
Medel: 4.2 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 598 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-02-16