Spagetti med chili och vitlök

Introduktion och förberedelse

Spagetti med chili, vitlök samt olivolja. En snabb, god, billig och enkel men god vardagspasta. Riven parmesan och ruccola passar också till pastan.

Vill man lägga till lite extra är strimlad soltorkad tomat och färsk basilika också gott i.

Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Det finns vegan parmesan-ost med enzym istället. Eller uteslut parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner spagetti med chili och vitlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes eller 1 färsk röd chili
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 dl riven parmesan (valfritt)
  • 100 gram ruccolasallad (valfritt)

Tillagning

  1. Börja koka spagetti. Koka upp vatten med en halv tsk salt och tillsätt några droppar olivolja. Koka spagettin enligt paket vanligtvis 8 minuter.
  2. Skala och pressa vitlöken i en kastrull. Tillsätt chiliflakes eller finhackad färsk chili samt olivolja.
  3. Koka upp vitlöken och chilin i oljan samt rör då och då. Vitlöken ska blir ljust brynt men akta så den ej bränns. Sätt åt sidan.
  4. Häll av spagettin och blanda sedan med vitlöks- och chilioljan samt smaka av med salt.
  5. Servera gärna spagettin med riven parmesan samt ruccolasallad.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.