Spagetti med bacon, lök och ketchup

Introduktion och förberedelse

Spagetti med bacon, lök och ketchup - gott, lättlagat och billigt. Detta är en av mina vardagsfavoriter och passar vuxna som barn.

Du kan ta skivat bacon, tärnat bacon, rökt fläsk eller pancetta (italienskt fläsk). Istället för bacon kan man ta korv som billigare wienerkorv, lunchkorv eller lite finare råkorv som salsiccia. Skiva och slanta korven samt stek den och blanda med pastan.

Gillar du vitlök så kan du ha någon klyfta. Vidare vill du ha en hetare spagetti så ta i lite chiliflakes. Eller servera med lite het chilisås vid sidan för de som vill. Förslagsvis Sriracha-sås eller tabasco.

Garnera ev. med hackad bladpersilja samt riven ost som parmesan eller grana padano.

4 portioner spagetti med bacon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram spagetti
  • 1 gul lök
  • 2 paket bacon
  • 1 dl ketchup
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 2 krm chiliflakes (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten med salt till pasta.
  2. Koka pasta enligt paket.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Tärna bacon.
  5. Fräs lök och bacon (samt ev. pressad vitlök samt chiliflakes) i en panna några minuter under tiden pastan kokar. Ställ åt sidan.
  6. Häll av pasta och blanda allt med ketchup, salt och peppar efter smak.
E-mail
Medel: 2.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.