Pasta med krabba, räkor och spenat

Introduktion och förberedelse

Pasta med krabba, räkor och spenat i sås med grädde, lök och vitlök. God pasta med krabbkött i en slags vitvinssås.

Att dricka till:

Vintips till krabbpastan blir ett vitt fylligt vin av valfri sort.

4 portioner pasta med krabba

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 g pasta ex. tagliatelle, spagetti eller penne eller motsvarande färsk pasta
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl grädde
  • 1 dl hackad färsk basilika eller någon tsk torkad basilika
  • 0,5 tsk timjan
  • 2 msk hackad färsk dragon eller någon tsk torkad dragon
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 240 gram krabbkött
  • 200 gram skalade räkor
  • 200 gram babyspenat
  • 1 dl riven parmesan (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Börja med såsen: hacka lök och pressa vitlök.
  3. Bryn i olivolja några minuter under omrörning.
  4. Tillsätt grädde, basilika, timjan, dragon, cayennepeppar, salt, vit- eller svartpeppar samt vinäger. Tillsätt vatten.
  5. Låt såsen småkoka under lock medan pastan kokar klart.
  6. Öppna burkarna med krabba. Häll i lagen från krabborna i såsen.
  7. Skölj spenaten.
  8. När det är någon minut är kvar på pastans koktid vänder du i krabbkött, räkor samt spenat och kokar upp.
  9. Smaka av såsen med salt, peppar, socker samt vinäger.
  10. När pastan kokat klart häller du av den och blandar den med lite olivolja.
  11. Blanda pastan med såsen samt servera med gott bröd samt riven parmesan.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.