Pasta med krabba, räkor och spenat
Pasta med krabba, räkor och spenat i sås med grädde, lök och vitlök.
God pasta med krabbkött i en slags vitvinssås.
Du kan koka valfri pasta till. Färsk pasta blir också gott speciellt tagliatelle.
Du kan även göra egen tagliatelle.
Tillagning
- Koka upp vatten till pastan.
- Börja med såsen: hacka lök och pressa vitlök.
- Bryn i olivolja några minuter under omrörning.
- Tillsätt grädde, basilika, timjan, dragon, cayennepeppar, salt, vit- eller svartpeppar samt vinäger. Tillsätt vatten.
- Låt såsen småkoka under lock medan pastan kokar klart.
- Öppna burkarna med krabba. Häll i lagen från krabborna i såsen.
- Skölj spenaten.
- När det är någon minut är kvar på pastans koktid vänder du i krabbkött, räkor samt spenat och kokar upp.
- Smaka av såsen med salt, peppar, socker samt vinäger.
- När pastan kokat klart häller du av den och blandar den med lite olivolja.
- Blanda pastan med såsen samt servera med gott bröd samt riven parmesan.
Att dricka till
Vintips till krabbpastan blir ett vitt fylligt vin av valfri sort.
Uppskattat näringsvärde per portion: 723 kcal