Pasta med krabba, räkor och spenat

Pasta med krabba, räkor och spenat i sås med grädde, lök och vitlök. God pasta med krabbkött i en slags vitvinssås.
Vintips till krabbpastan blir ett vitt fylligt vin av valfri sort.

4 portioner pasta med krabba

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 g pasta ex. tagliatelle, spagetti eller penne eller motsvarande färsk pasta
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl grädde
  • 1 dl hackad färsk basilika eller någon tsk torkad basilika
  • 0,5 tsk timjan
  • 2 msk hackad färsk dragon eller någon tsk torkad dragon
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 240 gram krabbkött
  • 200 gram skalade räkor
  • 200 gram babyspenat
  • 1 dl riven parmesan (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Börja med såsen: hacka lök och pressa vitlök.
  3. Bryn i olivolja några minuter under omrörning.
  4. Tillsätt grädde, basilika, timjan, dragon, cayennepeppar, salt, vit- eller svartpeppar samt vinäger. Tillsätt vatten.
  5. Låt såsen småkoka under lock medan pastan kokar klart.
  6. Öppna burkarna med krabba. Häll i lagen från krabborna i såsen.
  7. Skölj spenaten.
  8. När det är någon minut är kvar på pastans koktid vänder du i krabbkött, räkor samt spenat och kokar upp.
  9. Smaka av såsen med salt, peppar, socker samt vinäger.
  10. När pastan kokat klart häller du av den och blandar den med lite olivolja.
  11. Blanda pastan med såsen samt servera med gott bröd samt riven parmesan.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer