Krabbpasta

Pasta med krabba, grädde, sparris, champinjoner och gröna bönor. En god, enkel och lite lyxig pasta med krabbkött från burk eller hel krabba.

Godast blir krabbpastan med krabbkött från hel kokt krabba - men det är lite jobb att pilla ut så här får det bli krabbkött från burk.

Gott med grönsallad eller tomatsallad.

4 portioner krabbpasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 300 gram tagliatelle
  • 1 schalottenlök
  • 4 stora skogschampinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 2 burkar krabbkött
  • 8 gröna sparrisar
  • 4 dl gröna sojabönor, bondbönor eller gröna ärtor
  • 4 dl grädde

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Skala och hacka löken. Rensa och tärna svampen fint.
  3. Fräs lök och svamp i en stor panna med höga kanter.
  4. Skär sparrisen i sneda bitar ca 3 cm långa.
  5. Börja koka tagliatellen (totalt ca 7 minuter).
  6. Öppna burkarna med krabba och häll av i ett durkslag.
  7. Lätt krabbköttet med löken och svampen. Tillsätt bönor eller ärtor. Tillsätt grädden och koka upp.
  8. Låt sparrisen koka med pastan de sista tre minuterna.
  9. Smaka av krabbsåsen med salt och peppar.
  10. Häll av pasta och sparris samt blanda med krabbsåsen och servera den toppad med lite riven parmesan samt gärna en grönsallad vid sidan.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.