Krabbpasta

Introduktion och förberedelse

Pasta med krabba, grädde, sparris, champinjoner och gröna bönor.

En god, enkel och lite lyxig pasta med krabbkött från burk eller hel kokt krabba, krabbklor eller Kungskrabba. 

Gott med grönsallad eller tomatsallad.

Överkurs

Godast blir krabbpastan med krabbkött från hel kokt krabba - men det är lite jobb att pilla ut. Det blir också mycket gott att pilla ut köttet ur benen på kokt Kungskrabba eller kokta krabbklor.

I detta recept tog jag krabbkött från burk.

Vidare överkurs till fest och lyxigare middag är att laga krabbpastan med köpt eller hemgjord färsk tagliatelle.

Att dricka till

Vintips till krabbpasta är ett vitt fruktigt ekfatslagrat vin som en Chardonnay eller Semillon från Australien.

Tagliatelle pasta med sås med krabba, grädde, sparris och bönor.Laga en pasta med tagliatelle i krämig sås med krabbkött, svamp, grädde, sparris och bönor toppad med riven parmesan.

Att dricka till

Till krabbpastan passar ett vitt kylt vin av druvan Chardonnay, Riesling, Garnacha eller Pinot Grigio.

4 portioner krabbpasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 300 gram tagliatelle
  • 1 schalottenlök
  • 4 stora skogschampinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 2 burkar krabbkött
  • 8 gröna sparrisar
  • 4 dl gröna sojabönor, bondbönor eller gröna ärtor
  • 2,5 dl grädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Skala och hacka löken. Rensa och tärna svampen fint.
  3. Fräs svampen i en stor panna med höga kanter några minuter tills den kokat bort den mesta vätskan.
  4. Tillsätt olivolja till svampen och stek så den får färg några minuter till. Lägg över svampen på en annan tallrik till senare.
  5. Fräs löken i lite olivolja och någon minut utan att den tar färg.
  6. Skär sparrisen i sneda bitar ca 3 cm långa.
  7. Börja koka tagliatellen (totalt ca 7 minuter).
  8. Öppna burkarna med krabba och häll av i ett durkslag.
  9. Tillsätt krabbköttet till löken. Tillsätt bönor eller ärtor. Tillsätt vatten, buljongtärning samt grädde och koka upp samt småputtra på låg värme medan du kokar klart pastan.
  10. Låt sparrisen koka med pastan de sista tre minuterna.
  11. Smaka av krabbsåsen med salt och peppar.
  12. Häll av pasta och sparris samt blanda med krabbsåsen samt svampen. Servera gärna pastan toppad med lite riven parmesan samt en grönsallad vid sidan.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 423 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-08

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Liknande recept: