Krabbpasta

Pasta med krabba, grädde, sparris, champinjoner och gröna bönor. En god, enkel och lite lyxig pasta med krabbkött från burk eller hel krabba.
Godast blir krabbpastan med krabbkött från hel krabba - men det är lite jobb att pilla ut så här får det bli krabbkött från burk.
Gott med grönsallad eller tomatsallad.

4 portioner krabbpasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 300 gram tagliatelle
  • 1 schalottenlök
  • 4 stora skogschampinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 2 burkar krabbkött
  • 8 gröna sparrisar
  • 4 dl gröna sojabönor, bondbönor eller gröna ärtor
  • 4 dl grädde

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Skala och hacka löken. Rensa och tärna svampen fint.
  3. Fräs lök och svamp i en stor panna med höga kanter.
  4. Skär sparrisen i sneda bitar ca 3 cm långa.
  5. Börja koka tagliatellen (totalt ca 7 minuter).
  6. Öppna burkarna med krabba och häll av i ett durkslag.
  7. Lätt krabbköttet med löken och svampen. Tillsätt bönor eller ärtor. Tillsätt grädden och koka upp.
  8. Låt sparrisen koka med pastan de sista tre minuterna.
  9. Smaka av krabbsåsen med salt och peppar.
  10. Häll av pasta och sparris samt blanda med krabbsåsen och servera den toppad med lite riven parmesan samt gärna en grönsallad vid sidan.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer