Nudelsallad med crabsticks och koriander

Introduktion och förberedelse för tillagning

Nudelsallad med crabsticks, färsk koriander, sesamolja, sesamfrön, ljus soja och salladslök och fisksås. Nudlar med lite thai-smaker.

Servera nudlarna som egen rätt eller tillbehör till exempelvis en köttbit, fisk eller kyckling till middag eller på buffé.

Gillar du lite hetare mat så kan du tillsätta lite Sriracha chilisås också eller chiliflakes.

Du kan ta platta eller runda äggnudlar. Även risnudlar funkar.

2 portioner nudelsallad med crabsticks och koriander

  • Förberedelse: 6 min
  • Tillagning: 4 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 125 gram torkade nudlar
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 pkt crabsticks
  • 4 msk ljus japansk soja
  • 2 tsk fisksås
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka nudlar enligt paket. Häll av dem och låt dem svalna något. Vanligt är att man kokar upp vatten, tillsätter nudlar och låter dem stå i 4 minuter innan de hälls av.
  2. Hacka under tiden vårlök och crabsticks.
  3. Blanda vårlöken och crabsticksen med nudlarna i en stor skål.
  4. Tillsätt sesamolja, sesamfrön, ljus soja och fisksås. Smaka av med salt, socker och vitpeppar.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.