Chokladmilkshake milkshake med choklad

Chokladmilkshake mixad av choklad, vaniljglass och mjölk. En banan är också gott i chokladmilkshake.

Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt. Ringla gärna chokladsås som oboy och toppa med lite mer glass vid serveringen.

Istället för chokladpulver som Oboy nedan kan du ta 4 tsk kakao och blanda med två tsk socker.

Du kan också använda chokladglass istället för vaniljglass. Marshmallows kan du också toppa med vid servering.

Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.

2 stora glas chokladmilkshake

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 4 msk chokladpulver typ Oboy
  • 1/4 liter vaniljglass (ta ett halvt halvpaket vaniljglass)
  • 1 tsk vaniljsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  2. Milkshake utan mixer: Blanda chokladpulver eller kakao med socker samt ev. vaniljsocker, sedan glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-09-08

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept