Chokladmilkshake milkshake med choklad

Introduktion och förberedelse för tillagning

Chokladmilkshake mixad av choklad, vaniljglass och mjölk. En banan är också gott i chokladmilkshake.

Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt. Ringla gärna chokladsås som oboy och toppa med lite mer glass vid serveringen.

Istället för chokladpulver som Oboy nedan kan du ta 4 tsk kakao och blanda med två tsk socker.

Du kan också använda chokladglass istället för vaniljglass. Marshmallows kan du också toppa med vid servering.

Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.

2 stora glas chokladmilkshake

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 4 msk chokladpulver typ Oboy
  • 1/4 liter vaniljglass (ta ett halvt halvpaket vaniljglass)
  • 1 tsk vaniljsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  2. Milkshake utan mixer: Blanda chokladpulver eller kakao med socker samt ev. vaniljsocker, sedan glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-09-08

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.