Grillat majskycklingbröst

Introduktion och förberedelse

Grillat majskycklingbröst kan du bryna och grilla klart i ugnen eller på utegrill. Köp fina bröstfiléer av majskyckling med skinn. Majskyckling är mycket god kyckling uppfödd på majs. Lite dyrare men när du smakat så fattar du att det är värt det. Passar till festligare tillfällen.

Vill du grilla på utegrill så penslar du kycklingfiléerna med smält smör, olja, salt, peppar och rosmarin från en kopp och grillar båda sidor några minuter vardera och sänker sedan värmen och grillar vidare i ca 10 minuter (ev. slår in i folie så att de inte bränns).

Gott med valfria tillbehör. Ett förslag är som bilden med chilibea och rostad potatis. Vidare passar grönsallad, potatisklyftor, grillade grönsaker, vanlig bearnaisesås, kantarellsås, kokt delikatesspotatis, gratinerade brytbönor med mera till kycklingen.

4 portioner grillat majskycklingbröst

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 22 min
  • Klart på: 27 min

Ingredienser

  • 600 gram majskycklingbröst
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 krm rosmarin
  • Tillbehör: 4 vårlökar (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm en stekpanna och tillsätt smör samt olivolja.
  3. Bryn kycklingbrösten med skinnet nedåt i ca 1 minut.
  4. Vänd kycklingbrösten så att skinnet är uppåt, salta och peppra samt tillsätt rosmarin. Lägg ev. med fyra vårlökar där du skurit bort blasten.
  5. Grilla i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Ta ut och låt vila någon minut.
  7. Vid servering så skär du grova sneda bitar ev. halvor (som blir en portion).
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.