Grillat majskycklingbröst

Grillat majskycklingbröst kan du bryna och grilla klart i ugnen eller på utegrill.

Passar till festligare tillfällen.

4 portioner grillat majskycklingbröst

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 22 min
  • Klart på: 27 min

Ingredienser

  • 600 gram majskycklingbröst
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 krm rosmarin
  • Tillbehör: 4 vårlökar (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Värm en stekpanna och tillsätt smör samt olivolja.
  3. Bryn kycklingbrösten med skinnet nedåt i ca 1 minut.
  4. Vänd kycklingbrösten så att skinnet är uppåt, salta och peppra samt tillsätt rosmarin. Lägg ev. med fyra vårlökar där du skurit bort blasten.
  5. Grilla i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Ta ut och låt vila någon minut.
  7. Vid servering så skär du grova sneda bitar ev. halvor (som blir en portion).
Gott med Bearnaisesås, knipplök, rostad potatis och broccoli.
Gott med Bearnaisesås, knipplök, rostad potatis och broccoli.

Val av kyckling

Köp fina bröstfiléer av majskyckling med skinn. Majskyckling är mycket god kyckling uppfödd på majs. Lite dyrare men när du smakat så fattar du att det är värt det.

På utegrill

Vill du grilla på utegrill så penslar du kycklingfiléerna med smält smör, olja, salt, peppar och rosmarin från en kopp och grillar båda sidor några minuter vardera och sänker sedan värmen och grillar vidare i ca 10 minuter (ev. slår in i folie så att de inte bränns).

Serveringsförslag

E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 233 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-28