LCHF-pannkakor med mandelmjöl

Introduktion och förberedelse

LCHF pannkakor med mandelmjöl. Glutenfria Pannkakor utan vetemjöl eller socker.

Med ägg, mandelmjöl och mjölk.

Mandelmjöl är finmalen mandel.

Överbliven smet håller sig i kylen. Lika bra dock att steka upp all smet med en gång och spara ev. pannkakor som blir över i kylen eller frysa in.

Serveringsförslag

  • Toppa som till vanliga pannkakor med vispad grädde och rårörda (utan socker) eller färska bär som blåbär, hallon, björnbär eller jordgubbar.
  • Osötad yoghurt är gott till.
  • Gott är även nötter som hasselnötter, mandlar, valnötter eller pekan.
  • Strö över kanel, ingefära och/eller kardemumma.

Varianter

  • Prova mandel- och äppelpannkakor - stek skivor av äpple i pannan i smör eller margarin först och häll sedan på pannkakssmet och stek klart.
  • Du kan göra egen mandelmjölk och ha i silad eller osilad istället för vanlig mjölk.

12 st LCHF pannkakor med mandelmjöl

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl mjölk 3%, mandelmjölk eller havremjölk
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk bakpulver (valfritt för fluffigare pannkakor)
  • 30 gram smör eller margarin

Tillagning

  1. Vispa ihop ihop ägg, mandelmjöl, mjölk, salt samt bakpulver i en skål. Tillsätt ev. lite mer mjölk tills pannkakssmeten är en löst flytande smet.
  2. Smält ca 25 gram smör i en stekpanna. Tillsätt till smeten under vispning.
  3. Förbered tillbehör som förslagsvis vispad grädde och rårörda bär eller annat enligt förslag ovan.
  4. Värm en stekpanna till medelvärme och klicka i en tsk smör.
  5. Grädda pannkakorna på medelvärme 0,5 dl i taget. Stek ca 2-3 minuter på varje sida och vänd dem sedan försiktigt.
  6. Lägg upp på en tallrik eller fat.
  7. Servera LCHF-pannkakorna med valfria tillbehör som vispad grädde och bär.
E-mail
Medel: 3.5 (392 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 718 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-22