LCHF-pannkakor med mandelmjöl
Introduktion och förberedelse
LCHF pannkakor med mandelmjöl. Glutenfria Pannkakor utan vetemjöl eller socker. Med ägg, mandelmjöl och mjölk.
Mandelmjöl är finmalen mandel.
Överbliven smet håller sig i kylen. Lika bra dock att steka upp all smet med en gång och spara ev. pannkakor som blir över i kylen eller frysa in.
Förslag tillbehör:
- Vispad grädde ev. smaksatt med 1 krm kanel eller osötad yoghurt.
- Rårörda eller färska bär som blåbär, hallon, björnbär eller jordgubbar.
Tillagning
- Vispa ihop ihop ägg, mandelmjöl, mjölk, salt samt bakpulver i en skål. Tillsätt ev. lite mer mjölk tills pannkakssmeten är en löst flytande smet.
- Smält ca 25 gram smör i en stekpanna. Tillsätt till smeten under vispning.
- Vispa ev. grädde hård och förbered bär.
- Värm en stekpanna till medelvärme och klicka i en tsk smör.
- Grädda pannkakorna på medelvärme 0,5 dl i taget. Stek ca 2-3 minuter på varje sida och vänd dem sedan försiktigt.
- Lägg upp på en tallrik eller fat.
- Servera LCHF-pannkakorna med vispad grädde och bär.
Uppskattat näringsvärde per portion: 718 kcal