LCHF-pannkakor med mandelmjöl

Introduktion och förberedelse för tillagning

LCHF pannkakor med mandelmjöl. Glutenfria Pannkakor utan vetemjöl eller socker. Med ägg, mandelmjöl och mjölk.

Mandelmjöl är finmalen mandel.

Överbliven smet håller sig i kylen. Lika bra dock att steka upp all smet med en gång och spara ev. pannkakor som blir över i kylen eller frysa in.

Förslag tillbehör:

  • Vispad grädde ev. smaksatt med 1 krm kanel eller osötad yoghurt.
  • Rårörda eller färska bär som blåbär, hallon, björnbär eller jordgubbar.

12 st LCHF pannkakor med mandelmjöl

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 30 gram smör

Tillagning

  1. Vispa ihop ihop ägg, mandelmjöl, mjölk, salt samt bakpulver i en skål. Tillsätt ev. lite mer mjölk tills pannkakssmeten är en löst flytande smet.
  2. Smält ca 25 gram smör i en stekpanna. Tillsätt till smeten under vispning.
  3. Vispa ev. grädde hård och förbered bär.
  4. Värm en stekpanna till medelvärme och klicka i en tsk smör.
  5. Grädda pannkakorna på medelvärme 0,5 dl i taget. Stek ca 2-3 minuter på varje sida och vänd dem sedan försiktigt.
  6. Lägg upp på en tallrik eller fat.
  7. Servera LCHF-pannkakorna med vispad grädde och bär.
E-mail
Medel: 3.5 (186 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 718 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.