LCHF-pannkakor med mandelmjöl
LCHF pannkakor med mandelmjöl. Glutenfria Pannkakor utan vetemjöl eller socker.
Med ägg, mandelmjöl och mjölk.
Mandelmjöl är finmalen mandel.
Överbliven smet håller sig i kylen. Lika bra dock att steka upp all smet med en gång och spara ev. pannkakor som blir över i kylen eller frysa in.
Tillagning
- Vispa ihop ihop ägg, mandelmjöl, mjölk, salt samt bakpulver i en skål. Tillsätt ev. lite mer mjölk tills pannkakssmeten är en tjock flytande smet.
- Smält ca 25 gram smör i en stekpanna. Tillsätt till smeten under vispning.
- Förbered tillbehör som förslagsvis vispad grädde och rårörda bär eller annat enligt förslag ovan.
- Värm en non-stick stekpanna till medelvärme och klicka i en tsk smör. Smeten håller inte ihop så bra som vanliga pannkakor så stek i en non-stick stekpanna och vänd försiktigt.
- Grädda små pannkakor på lite över medelvärme ca 0,5 dl i taget. Stek ca 2-3 minuter på varje sida och vänd dem sedan försiktigt då de lätt går sönder.
- Lägg upp på en tallrik eller fat.
- Servera LCHF-pannkakorna med valfria tillbehör som vispad grädde och bär.
Serveringsförslag
- Toppa som till vanliga pannkakor med vispad grädde och rårörda (utan socker) eller färska bär som blåbär, hallon, björnbär eller jordgubbar.
- Osötad yoghurt är gott till.
- Gott är även nötter som hasselnötter, mandlar, valnötter eller pekan.
- Strö över kanel, ingefära och/eller kardemumma.
Varianter
- Prova mandel- och äppelpannkakor - stek skivor av äpple i pannan i smör eller margarin först och häll sedan på pannkakssmet och stek klart.
- Du kan göra egen mandelmjölk och ha i silad eller osilad istället för vanlig mjölk.
Tips
Smeten håller inte ihop så bra som vanliga pannkakor så stek i en non-stick stekpanna och vänd försiktigt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 718 kcal