LCHF-pannkakor med mandelmjöl

LCHF pannkakor med mandelmjöl. Pannkakor utan vetemjöl eller socker. Med ägg, mandelmjöl och mjölk.

Tillbehör: vispad grädde ev. smaksatt med 1 krm kanel eller osötad yoghurt. Rårörda eller färska bär som blåbär, hallon, björnbär eller jordgubbar.

Om du vill (och ej äter LCHF) så kan man också ha socker på pannkakorna (om du lagar till andra också som ex. barn).

Mandelmjöl är finmalen mandel. Överbliven smet håller sig i kylen. Lika bra dock att steka upp all smet med en gång och spara ev. pannkakor som blir över i kylen eller frysa in.

12 st LCHF pannkakor med mandelmjöl

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 30 gram smör

Tillagning

  1. Vispa ihop ihop ägg, mandelmjöl, mjölk, salt samt bakpulver i en skål. Tillsätt ev. lite mer mjölk tills pannkakssmeten är en löst flytande smet.
  2. Smält ca 25 gram smör i en stekpanna. Tillsätt till smeten under vispning.
  3. Vispa ev. grädde hård och förbered bär.
  4. Värm en stekpanna till medelvärme och klicka i en tsk smör.
  5. Grädda pannkakorna på medelvärme 0,5 dl i taget. Stek ca 2-3 minuter på varje sida och vänd dem sedan försiktigt.
  6. Lägg upp på en tallrik eller fat.
  7. Servera LCHF-pannkakorna med vispad grädde och bär.
E-mail
Medel: 3.5 (47 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer