Majsmuffins med blåbär

Introduktion och förberedelse för att baka

Amerikanska muffins med majsmjöl och goda färska blåbär. Du kan också ta färska björnbär, färska hallon, chokladbitar, delade jordgubbar eller skivad banan.

Styckfrysta blåbär eller andra bär går bra men tillsätt dem frysta.

12 majsmuffins med blåbär

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl filmjölk
  • 1,5 dl polenta majsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 3 dl blåbär eller andra bär
  • 1 dl råsocker att garnera med innan du bakar muffinsen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör i en kastrull eller skål i mikron, tillsätt filmjölken och rör i äggen.
  3. Blanda till en jämn smet med de torra ingredienserna utom bär - vetemjöl, polenta, strösocker, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör inte för länge för då rör du ut bakpulvrets egenskaper.
  4. Vänd ner 1/3 av bären i smeten.
  5. Placera ut dubbla pappersformar på en plåt eller sätt dem i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet.
  6. Tryck i de resterande bären i muffinsen och strö lite råsocker över varje muffins Grädda majsmuffinsen med blåbären i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills de svällt upp och fått fin färg.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.