Majsmuffins med blåbär
Amerikanska muffins med polenta majsmjöl och goda färska blåbär.
Detta är lite matigare och kompaktare muffins med tuggmotstånd från polenta som är lite grövre majsmjöl.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Smält smör i en kastrull och sätt åt sidan att svalna något.
- Blanda vetemjöl, polenta, bakpulver, socker, vaniljsocker och salt i en stor bunke.
- Tillsätt filmjölk, ägg och rör i det smälta smöret. Rör hastigt till en jämn smet.
- Vänd ner hälften av bären i smeten.
- Placera ut 12 stora muffinsformar på en plåt eller sätt dem i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna. Du kan räkna ca 0,8 dl i varje form.
- Fördela resten av bären i muffinsen och tryck ner dem något i smeten. Strö någon tsk råsocker över varje muffins.
- Grädda majsmuffinsen i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter tills de fått fin färg och är genombakta. Det tar några minuter mindre tid med färska bär och några minuter längre med frysta bär.
Varianter
- Du kan baka med färska eller frysta bär.
- Byt blåbär mot vinbär, björnbär, hallon, strimlad rabarber, skivad banan eller äppelbitar vända i socker och kanel.
- Annat gott i är hackad choklad, kokos, vit choklad chokladbitar och/eller hackade valnötter eller pekannötter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal