Majsmuffins med blåbär

Introduktion och förberedelse

Amerikanska muffins med polenta majsmjöl och goda färska blåbär.

Detta är lite matigare och kompaktare muffins med tuggmotstånd från polenta som är lite grövre majsmjöl.

Varianter

  • Du kan baka med färska eller frysta bär.
  • Byt blåbär mot vinbär, björnbär, hallon, strimlad rabarber, skivad banan eller äppelbitar vända i socker och kanel.
  • Annat gott i är hackad choklad, kokos, vit choklad chokladbitar och/eller hackade valnötter eller pekannötter.

Muffins med polenta - ett grovt majsmjöl blir matiga och får ett gott tuggmotstånd av det grova majsmjölet.
Muffins med polenta - ett grovt majsmjöl blir matiga och får ett gott tuggmotstånd av det grova majsmjölet.

12 majsmuffins med blåbär

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl filmjölk
  • 1,5 dl polenta majsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 2 dl blåbär, frysta eller färska; eller andra bär
  • 0,75 dl råsocker att toppa med innan du bakar muffinsen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Smält smör i en kastrull och sätt åt sidan att svalna något.
  3. Blanda vetemjöl, polenta, bakpulver, socker, vaniljsocker och salt i en stor bunke.
  4. Tillsätt filmjölk, ägg och rör i det smälta smöret. Rör hastigt till en jämn smet.
  5. Vänd ner hälften av bären i smeten.
  6. Placera ut 12 stora muffinsformar på en plåt eller sätt dem i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna. Du kan räkna ca 0,8 dl i varje form.
  7. Fördela resten av bären i muffinsen och tryck ner dem något i smeten. Strö någon tsk råsocker över varje muffins.
  8. Grädda majsmuffinsen i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter tills de fått fin färg och är genombakta. Det tar några minuter mindre tid med färska bär och några minuter längre med frysta bär.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-06