Äppelringar torkade äppelsnacks

Äppelringar eller torkade äppelsnacks. Gott som snacks eller torkad frukt till vandring och utflykt. Torkade äppelringar är dessutom mycket nyttiga.
Att torka ringar av äpple är enkelt men tar några dagar.
Det finns också torkmaskin att köpa. Följ då manualen.
Torkade bitar äpple är gott i musli och fil till frukost.
Välj äpplen av god gärna svensk sort som ex. Aroma. Gärna ekologiska.
Du behöver träspett eller bomullssnören att hänga upp ringarna i alt. galler att lägga dem på.

30 torkade äppelringar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 3 dagar
  • Klart på: 3 dagar 15 min

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 0,5 dl citronsaft (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj och skala (valfritt) äpplena.
  2. Kärna ur dem.
  3. Skär dem i 0,5 cm tjocka ringar.
  4. Pensla dem ev. med citronsaft om du vill att äppelringarna ska hålla sig ljusa och ej mörkna så mycket. Det gör inget om de mörknar dock.
  5. Trä upp äppelringarna på spett eller snöre och häng upp eller ställ upp äppelringarna att torka i ca tre dygn. Använd fantasin och bygg eventuellt en ställning av något städträskaft eller spänn upp snöre. Se till så att luft kommer till runt om äppelringarna så att de torkar fint.
  6. De kan också torkas på galler - gärna på ett varmt ställe ex. en bit över ett element.
  7. De kan också torkas på galler i ugn på 50 grader i några timmar ex. över natten.
E-mail
Medel: 3.9 (12 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer