Torkade äpplen i bitar
Tärnade och torkade äppelbitar i ugnen.
Tillagning
- Skölj och skala (valfritt) äpplena.
- Kärna ur dem.
- Skär dem i 1 cm tärningar.
- Vänd dem ev. med citronsaft i en bunke om du vill att äppelbitarna ska hålla sig ljusa och ej mörkna så mycket. Det gör inget om de mörknar dock.
- Torka i ugn: sätt ugnen på 70 grader vanlig ugn.
- Sprid ut äppelbitarna med lite avstånd på bakplåtspapper på plåtar.
- Torka äppelbitarna i ca 10 timmar. Öppna ugnsluckan och vänd runt dem 2-3 gånger - speciellt mot slutet.
Tips
- Gott till på filen, i müslin, till flingorna, i kräm, kakor eller som snacks eller torkad frukt till vandring och utflykt.
- Ett alternativ till att torka i ugnen är att köpa en elektrisk torkmaskin. Följ då manualen. Det kan det vara värt om du torkar mycket frukt, bär och grönsaker.
Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal