Torkade äpplen i bitar

Introduktion och förberedelse

Tärnade och torkade äppelbitar i ugnen. Gott till på filen, i müslin, till flingorna, i kräm, kakor eller som snacks eller torkad frukt till vandring och utflykt.

Ett alternativ till att torka i ugnen är att köpa en elektrisk torkmaskin. Följ då manualen. Det kan det vara värt om du torkar mycket frukt, bär och grönsaker.

1 liter torkade äpplen i bitar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 tim
  • Klart på: 10 tim 15 min

Ingredienser

  • ca 2 kg äpplen av god gärna svensk sort som ex. Aroma. Gärna ekologiska.
  • 0,5 dl citronsaft (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj och skala (valfritt) äpplena.
  2. Kärna ur dem.
  3. Skär dem i 1 cm tärningar.
  4. Vänd dem ev. med citronsaft i en bunke om du vill att äppelbitarna ska hålla sig ljusa och ej mörkna så mycket. Det gör inget om de mörknar dock.
  5. Torka i ugn: sätt ugnen på 70 grader vanlig ugn.
  6. Sprid ut äppelbitarna med lite avstånd på bakplåtspapper på plåtar.
  7. Torka äppelbitarna i ca 10 timmar. Öppna ugnsluckan och vänd runt dem 2-3 gånger - speciellt mot slutet.
E-mail
Medel: 3.4 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-13

Tillbehör och liknande recept: