Hemgjord Müsli

Hemgjord müsli är gott med fil eller yoghurt är både nyttigt, billigt och gott. Flingor, kli, frön, nötter och groddar är gott i müsli. Russin och torkade hackade frukter som aprikos, plommon, banan och äpplen ger sötma.

Välj ekologiska fiberrika produkter (det blir mycket billigare än köpemüsli ändå).

1,2 liter müsli

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl flingor av råg
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl krossade nötter som hasselnöt, valnöt, pinjenöt, paranöt efter smak
  • 2 dl hackade torkade frukter som aprikos, russin, fikon, banan, äpple eller plommon efter smak
  • 3 msk honung (valfritt)

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Krossa eller hacka nötter.
  3. Lägg flingor, frön, nötter mm i långpannan. Vänta med russin, torkad frukt osv det ska inte rostas. Blanda ev. runt med lite honung om du vill ha en sötare musli.
  4. Rosta i långpanna ca 15 minuter.
  5. Vänd runt en gång efter cirka 10 min.
  6. Hacka under tiden de torkade frukter du vill ha i.
  7. Ta ut muslin och låt den svalna.
  8. Tillsätt russin och hackade torkade frukter när müslin har svalnat.
  9. Förvara muslin torrt och lufttätt ex. i en eller flera burkar.
E-mail
Medel: 4.5 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept