Müsli med dadlar
Hemgjord müsli blir mycket god om du rostar den själv.
Här med torkade dadlar, torkat äpple, russin, havregryn, rågflingor, sesamfrön, hasselnötter, solrosfrön och pumpafrön.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Hacka nötter grovt.
- Sprid ut havregryn och rågflingor med nötter, sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön på en ugnsplåt med höga kanter.
- Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och rör om efter halva tiden.
- Ta ut grynen och låt svalna.
- Dela dadlarna och ta ur ev. kärnor. Skär dem i mindre bitar. Skär äppelringar i mindre bitar.
- Blanda dadlar, russin, musli och äppel med grynen och häll upp müslin på lufttät burk eller zip-lockpåse.
Förvaring
Förvara müslin i en lufttät burk eller ziplockpåse.
Varianter
- Man kan också ha annat gott i som man gillar ex: vetegroddar; hackade torkade aprikoser, plommon, och fikon.
- Torkade tranbär, gojibär, mullbär, granatäppelkärnor, äppeltärningar, blåbär och lingon.
- Nötter som mandlar, cashewnötter, paranötter och valnötter.
- Kokosflingor och bananchips passar också i musli.
Uppskattat näringsvärde per portion: 178 kcal