Musli med dadlar

Introduktion och förberedelse

Hemgjord musli blir mycket god om du rostar den själv. Här med torkade dadlar, torkat äpple, russin, havgregryn, rågflingor, sesamfrön, hasselnötter, solrosfrön och pumpafrön.

Förvara muslin i en lufttät burk eller ziplockpåse.

Man kan också ha annat gott i som man gillar ex: vetegroddar; hackade torkade aprikoser, plommon, och fikon. Torkade tranbär, gojibär, mullbär, granatäppelkärnor, äppeltärningar, blåbär och lingon. Nötter som mandlar, cashewnötter, paranötter och valnötter. Kokosflingor och bananchips passar också i musli.

2 liter musli med dadlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 6 dl rågflingor
  • 200 gram hasselnötter
  • 2 dl sesamfrön, hela eller krossade
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl russin
  • 200 gram torkade dadlar
  • 2 dl hackad torkade äppelringar eller torkade äppeltärningar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötter grovt.
  3. Sprid ut havregryn och rågflingor med nötter, sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön på en ugnsplåt med höga kanter.
  4. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och rör om efter halva tiden.
  5. Ta ut grynen och låt svalna.
  6. Dela dadlarna och ta ur ev. kärnor. Skär dem i mindre bitar. Skär äppelringar i mindre bitar.
  7. Blanda dadlar, russin, musli och äppel med grynen och häll upp müslin på lufttät burk eller zip-lockpåse.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 178 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-07

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal. Där lägger jag upp filmer lite då och då på mina recept.

Följ Receptfavoriter på Facebook, Instagram och Pinterest.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept