Musli med dadlar

Hemgjord musli blir mycket god om du rostar den själv. Här med torkade dadlar, torkat äpple, russin, havgregryn, rågflingor, sesamfrön, hasselnötter, solrosfrön och pumpafrön.

Förvara muslin i en lufttät burk eller ziplockpåse.

Man kan också ha annat gott i som man gillar ex: vetegroddar; hackade torkade aprikoser, plommon, och fikon. Torkade tranbär, gojibär, mullbär, granatäppelkärnor, äppeltärningar, blåbär och lingon. Nötter som mandlar, cashewnötter, paranötter och valnötter. Kokosflingor och bananchips passar också i musli.

2 liter musli med dadlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 6 dl rågflingor
  • 200 gram hasselnötter
  • 2 dl sesamfrön, hela eller krossade
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl russin
  • 200 gram torkade dadlar
  • 2 dl hackad torkade äppelringar eller torkade äppeltärningar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötter grovt.
  3. Sprid ut havregryn och rågflingor med nötter, sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön på en ugnsplåt med höga kanter.
  4. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och rör om efter halva tiden.
  5. Ta ut grynen och låt svalna.
  6. Dela dadlarna och ta ur ev. kärnor. Skär dem i mindre bitar. Skär äppelringar i mindre bitar.
  7. Blanda dadlar, russin, musli och äppel med grynen och häll upp müslin på lufttät burk eller zip-lockpåse.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer