Kall yoghurtsås med dill

Introduktion och förberedelse

Kall yoghurtsås med dill och citron- eller limesaft. Lätt och god att laga samt att dubblera till flera.

Såsen passar som kall sås till grillad lax och fisk som varmrökt lax, flundra, makrill eller böckling samt som dippsås till skaldjur som räkor, kräftstjärtar till kräftskivan med mera.

Med fryst dill

Har du inte tillgång till fin och prisvärd färsk dill så är mitt tips att köpa ett paket fryst hackad dill (är ca 35 gram) att ha i såsen.

6 portioner kall yoghurtsås med dill

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 5 dl matyoghurt som turkisk yoghurt
  • 35 gram hackad dill, fryst eller färsk
  • 2 msk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda matyoghurt med hackad dill i en skål.
  2. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
E-mail
Medel: 3.4 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 83 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-27

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.