Kall yoghurtsås med dill

Introduktion och förberedelse

Kall yoghurtsås med dill och citron- eller limesaft. Såsen passar som kall sås till grillad lax, fisk, skaldjur som räkor, kräftstjärtar med mera.

Har du inte tillgång till fin och prisvärd färsk dill så är mitt tips att köpa ett paket fryst hackad dill (är ca 35 gram) att ha i såsen.

6 portioner kall yoghurtsås med dill

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 5 dl matyoghurt som turkisk yoghurt
  • 35 gram hackad dill, fryst eller färsk
  • 2 msk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda matyoghurt med hackad dill i en skål.
  2. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
E-mail
Medel: 3.7 (11 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept. 

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept