Vegetarisk pasta

Vegetarisk pasta med soltorkade tomater, aubergine, färsk basilika, chili, vitlök och ruccola i olivolja.
Tänk på att parmesanost och annan ost egentligen ej är vegetarisk då den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.
Vill du ha en helt vegan pasta så välj en pasta utan ägg ex. Ica Basic samt stryk eller ersätt parmesanosten med vegansk parmesan.

4 portioner vegetarisk pasta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som skruvar, penne eller spagetti
  • 1 burk soltorkade tomater i olja 150-200 gram
  • 1 aubergine
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 65 gram, en påse ruccola
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en msk olivolja och en halv tsk salt.
  2. Skär aubergine i tärningar och blanda med en msk salt i en skål.
  3. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull. Tillsätt oljan från de soltorkade tomaterna, några msk olivolja samt chiliflakes.
  4. Koka upp vitlöken i oljan och låt den bli precis lätt brynt under omrörning. Akta så den inte bränns. Ta av från värmen och sätt åt sidan.
  5. Skölj av aubergine i ett durkslag.
  6. Bryn aubergine i olivolja i en stekpanna. Låt steka på låg värme medan du kokar pastan.
  7. Strimla soltorkade tomater.
  8. Skölj ruccola och hacka färsk basilika. Riv ost.
  9. Blanda den kokta pastan med vitlöksoljan och smaka av med salt.
  10. Blanda pastan med aubergine, strimlade soltorkade tomater, ruccola, basilika samt hälften av den rivna osten.
  11. Servera den vegetariska pastan med riven ost och ruccola på som garnering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer