Spagetti med quornfärssås

Spagetti med quornfärssås smaksatt med vitlök, örter och grädde. Vegetarisk pastasås med quornfärs. Servera med riven ost som parmesan eller grana padano.

Hackad bladpersilja är gott på också. Vitlöksbröd är gott till pastan.

Parmesan är valfritt då det inte är helt vegetariskt. Uteslut eller välj en vegan parmesanost.

4 portioner spagett med quornfärssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 g quornfärs, ett paket
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk ketchup
  • 1 dl grädde
  • 4 droppar tabasco eller efter smak
  • TILL SERVERING: 1 dl riven ost
  • 1 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Hacka lök och pressa vitlök.
  2. Fräs i en kastrull eller stekpanna med hög kanter i olivolja och smör.
  3. Tillsätt quornfärsen och fräs runt.
  4. Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika, cayennepeppar, vinäger och socker. Fräs och rör någon minut.
  5. Pudra över vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt krossade tomater. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
  7. Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
  8. Hacka bladpersilja och riv ost.
  9. Tillsätt grädden innan servering och koka upp.
  10. Smaka av såsen med salt, svartpeppar, ketchup samt ev. tabasco.
  11. Servera quornfärssåsen med pastan samt riven ost, hackad bladpersilja och gott bröd.
E-mail
Medel: 3.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.