Spagetti med quornfärssås

Spagetti med quornfärssås smaksatt med vitlök, örter och grädde. Vegetarisk pastasås med quornfärs. Servera med riven ost som parmesan eller grana padano.

Hackad bladpersilja är gott på också. Vitlöksbröd är gott till pastan.

Parmesan är valfritt då det inte är helt vegetariskt. Uteslut eller välj en vegan parmesanost.

4 portioner spagett med quornfärssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 g quornfärs, ett paket
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk ketchup
  • 1 dl grädde
  • 4 droppar tabasco eller efter smak
  • TILL SERVERING: 1 dl riven ost
  • 1 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Hacka lök och pressa vitlök.
  2. Fräs i en kastrull eller stekpanna med hög kanter i olivolja och smör.
  3. Tillsätt quornfärsen och fräs runt.
  4. Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika, cayennepeppar, vinäger och socker. Fräs och rör någon minut.
  5. Pudra över vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt krossade tomater. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
  7. Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
  8. Hacka bladpersilja och riv ost.
  9. Tillsätt grädden innan servering och koka upp.
  10. Smaka av såsen med salt, svartpeppar, ketchup samt ev. tabasco.
  11. Servera quornfärssåsen med pastan samt riven ost, hackad bladpersilja och gott bröd.
E-mail
Medel: 3.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer