Spagetti med quornfärssås
Spagetti med quornfärssås smaksatt med vitlök, örter och grädde. Vegetarisk pastasås med quornfärs.
Tillagning
- Hacka lök och pressa vitlök.
- Fräs i en kastrull eller stekpanna med hög kanter i olivolja och smör.
- Tillsätt quornfärsen och fräs runt.
- Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika, cayennepeppar, vinäger och socker. Fräs och rör någon minut.
- Pudra över vetemjöl och rör runt.
- Tillsätt krossade tomater. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
- Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
- Hacka bladpersilja och riv ost.
- Tillsätt grädden innan servering och koka upp.
- Smaka av såsen med salt, svartpeppar, ketchup samt ev. tabasco.
- Servera quornfärssåsen med pastan samt riven ost, hackad bladpersilja och gott bröd.
Serveringsförslag
- Servera med riven ost som parmesan eller grana padano. Parmesan är valfritt då det inte är helt vegetariskt. Uteslut eller välj en vegan parmesanost som prosociano från Violife.
- Hackad bladpersilja är gott på också.
- Vitlöksbröd är gott till pastan.
Varianter
- Du kan byta spagetti mot annan pasta som penne, tagliatelle, skruvar eller valfri sort.
- Du kan byta quornfärs mot kycklingfärs eller köttfärs.
Uppskattat näringsvärde per portion: 416 kcal