Spagetti med quornfärssås

Spagetti med quornfärssås smaksatt med vitlök, örter och grädde. Vegetarisk pastasås med quornfärs.
Servera med riven ost som parmesan eller grana padano. Hackad bladpersilja är gott på också. Vitlöksbröd är gott till pastan.

4 portioner spagett med quornfärssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 g quornfärs, ett paket
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk ketchup
  • 1 dl grädde
  • 4 droppar tabasco eller efter smak
  • TILL SERVERING: 1 dl riven ost
  • 1 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Hacka lök och pressa vitlök.
  2. Fräs i en kastrull eller stekpanna med hög kanter i olivolja och smör.
  3. Tillsätt quornfärsen och fräs runt.
  4. Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika, cayennepeppar, vinäger och socker. Fräs och rör någon minut.
  5. Pudra över vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt krossade tomater. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
  7. Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
  8. Hacka bladpersilja och riv ost.
  9. Tillsätt grädden innan servering och koka upp.
  10. Smaka av såsen med salt, svartpeppar, ketchup samt ev. tabasco.
  11. Servera quornfärssåsen med pastan samt riven ost, hackad bladpersilja och gott bröd.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer