Pasta Alfredo

Introduktion och förberedelse

En vegetarisk pasta med parmesanost, smör och grädde som grund. Här med persilja, gröna ärtor och svartpeppar.

Genialiskt enkel men mycket god.

Pastan kan även toppas med ex. vitlöksfrästa räkor eller stekt kyckling för en icke vegetarisk variant.

Pastan är egentligen inte vegetarisk då parmesanost ej är vegetarisk då den ystas med löpe. Välj en ost ystad med enzym istället eller vegan ost som Violife prosociano om du bryr dig om det eller ska bjuda strikta vegetarianer på pastan.

Val av pasta

Pasta Alfredo kan lagas med valfri köpt eller hemgjord färsk pasta. Eller torkad pasta som spagetti, tagliatelle eller skruvar.

Smalare variant

Vill du göra pastan lite smalare kan du minska mängden smör och ost samt ta en lättare grädde.

4 portioner pasta Alfredo

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti
  • 150 gram smör
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0,5 dl hackad kruspersilja
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 gram gröna ärtor

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Koka pastan enligt paket (8 minuter för spagetti).
  3. Värm upp och smält smöret i grädden i en kastrull. Rör om då och då.
  4. Riv ost. Finhacka persilja.
  5. Koka eller mikra ärtorna i några minuter.
  6. Häll av pastan.
  7. Blanda pastan med grädd- och smörblandningen i en stor kastrull eller skål.
  8. Vänd i parmesanosten (spara en halv dl att strö över pastan vid servering), persiljan och ärtorna.
  9. Smaka av pastan med svartpeppar och salt.
  10. Servera pasta Alfredo med lite riven parmesan på toppen.
E-mail
Medel: 3.6 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 685 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-06