Vegetarisk pasta med aubergine

Vegetarisk pasta med aubergine, soltorkade tomater, färsk basilika, chili, vitlök och ruccola i olivolja.
Här serverad med kikärtor i curry - sök recept här på receptfavoriter.se
Vill du ha en helt vegan pasta så välj en pasta utan ägg ex. Ica Basic samt stryk eller ersätt mozzarella-osten.
Vidare värt att notera är att parmesanost och annan ost egentligen ej är vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner vegetarisk pasta med aubergine

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som skruvar, penne eller spagetti
  • 1 aubergine
  • 1 burk soltorkade tomater i olja 150-200 gram
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 65 gram, en påse ruccola
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en msk olivolja och en halv tsk salt.
  2. Skär aubergine i tärningar och blanda med en msk salt i en skål.
  3. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull. Tillsätt oljan från de soltorkade tomaterna, några msk olivolja samt chiliflakes.
  4. Koka upp vitlöken i oljan och låt den bli precis lätt brynt under omrörning. Akta så den inte bränns. Ta av från värmen och sätt åt sidan.
  5. Skölj av aubergine i ett durkslag.
  6. Bryn aubergine i olivolja i en stekpanna. Låt steka på låg värme medan du kokar pastan.
  7. Koka pastan enligt paket.
  8. Strimla soltorkade tomater. Skölj ruccola och hacka färsk basilika. Riv ost.
  9. Blanda den kokta pastan med vitlöksoljan och soltorkade tomater samt smaka av med salt.
  10. Blanda pastan med aubergine, ruccola, basilika samt hälften av den rivna osten.
  11. Servera pastan med riven ost och ruccola på som garnering. På bilden även kikärtor i curry som tillbehör.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer