Vegetarisk pasta med aubergine

Vegetarisk pasta med aubergine, soltorkade tomater, färsk basilika, chili, vitlök och ruccola i olivolja. Här serverad med kikärtor i curry.

Vill du ha en helt vegan pasta så välj en pasta utan ägg samt stryk eller ersätt mozzarella-osten. Vidare värt att notera är att parmesanost och annan ost egentligen ej är vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. vegan-parmesan eller riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner vegetarisk pasta med aubergine

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350-400 gram pasta som skruvar, penne eller spagetti
  • 1 stor aubergine
  • 1 burk soltorkade tomater i olja 150-200 gram
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 65 gram, en påse ruccola
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en msk olivolja och en halv tsk salt.
  2. Skär aubergine i tärningar och blanda med en msk salt i en skål.
  3. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull. Tillsätt oljan från de soltorkade tomaterna, några msk olivolja samt chiliflakes.
  4. Koka upp vitlöken i oljan och låt den bli precis lätt brynt under omrörning. Akta så den inte bränns. Ta av från värmen och sätt åt sidan.
  5. Skölj av aubergine i ett durkslag.
  6. Bryn aubergine i olivolja i en stekpanna. Låt steka på låg värme medan du kokar pastan.
  7. Koka pastan enligt paket.
  8. Strimla soltorkade tomater. Skölj ruccola och hacka färsk basilika. Riv ost.
  9. Blanda den kokta pastan med vitlöksoljan och soltorkade tomater samt smaka av med salt.
  10. Blanda pastan med aubergine, ruccola, basilika samt hälften av den rivna osten.
  11. Servera pastan med riven ost och ruccola på som garnering. På bilden även kikärtor i curry som tillbehör.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer