Blåbärsvåfflor

Blåbärsvåfflor med färska blåbär. Serverade gärna med extra blåbär, färska hallon och vaniljglass eller vispad grädde. Du kan också använda rårörda tinade frysta blåbär eller blåbärssylt.

Andra bär som färska jordgubbar passar också till.

Smörj våffeljärnet väl då blåbären lätt bränner fast i laggen.

9 våfflor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl färska eller frysta blåbär
  • 2 msk smör till våffeljärnet
  • Tillbehör: 0,5 liter hallon
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl vispgrädde eller något paket vaniljglass till servering

Tillagning

  1. Vispa ihop mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden och blanda ner i mjölsmeten.
  3. Värm våffeljärnet och pensla det med lite smör.
  4. Häll på ca 0,5 - 1 dl smet och bred ut den.
  5. Strö över några blåbär samt grädda i ca 3-6 minuter eller tills de är ljust brunt gräddade. Tiden varierar beroende på våffeljärnet.
  6. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga. Eller servera direkt.
  7. Fortsätt grädda våfflor tills smeten är slut.
  8. Servera blåbärsvåfflorna med ex. några färska blåbär, hallon samt vispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer