Blåbärsvåfflor
Blåbärsvåfflor med färska blåbär.
Tillagning
- Vispa ihop mjöl och vatten till en jämn smet.
- Vispa grädden och blanda ner i mjölsmeten.
- Värm våffeljärnet och pensla det med lite smör.
- Häll på ca 0,5 - 1 dl smet och bred ut den.
- Strö över några blåbär samt grädda i ca 3-6 minuter eller tills de är ljust brunt gräddade. Tiden varierar beroende på våffeljärnet. Använder du frysta blåbär tar det någon minut extra.
- Lägg dem på galler så håller de sig frasiga. Eller servera direkt.
- Fortsätt grädda våfflor tills smeten är slut.
- Servera blåbärsvåfflorna med ex. några färska blåbär, hallon samt vispad grädde eller vaniljglass.
Serveringsförslag
- Gott med extra blåbär, färska hallon samt vaniljglass. Eller vanlig vispad grädde eller kolagrädde.
- Du kan också använda rårörda tinade frysta blåbär eller blåbärssylt. Eller hallonsås.
- Andra bär som färska jordgubbar passar också till.
Tips
Smörj våffeljärnet väl då blåbären lätt bränner fast i laggen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 258 kcal