Blåbärsvåfflor

Introduktion och förberedelse för tillagning

Blåbärsvåfflor med färska blåbär. Serverade gärna med extra blåbär, färska hallon och vaniljglass eller vispad grädde. Du kan också använda rårörda tinade frysta blåbär eller blåbärssylt.

Andra bär som färska jordgubbar passar också till.

Smörj våffeljärnet väl då blåbären lätt bränner fast i laggen.

9 våfflor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl färska eller frysta blåbär
  • 2 msk smör till våffeljärnet
  • Tillbehör: 0,5 liter hallon
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl vispgrädde eller något paket vaniljglass till servering

Tillagning

  1. Vispa ihop mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden och blanda ner i mjölsmeten.
  3. Värm våffeljärnet och pensla det med lite smör.
  4. Häll på ca 0,5 - 1 dl smet och bred ut den.
  5. Strö över några blåbär samt grädda i ca 3-6 minuter eller tills de är ljust brunt gräddade. Tiden varierar beroende på våffeljärnet.
  6. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga. Eller servera direkt.
  7. Fortsätt grädda våfflor tills smeten är slut.
  8. Servera blåbärsvåfflorna med ex. några färska blåbär, hallon samt vispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-05

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.