Tzatziki utan vitlök
En tzatziki för dig som inte gillar vitlök eller vill ha det i din tzatziki. Det blir gott ändå.
Annars som vanligt med riven gurka och matyoghurt. En variant av vanlig tzatziki med vitlök.
Man kan även ha i några msk crème fraiche samt någon tsk vinäger eller citron.
Tillagning
- Skölj gurkan och riv den grovt.
- Lägg i ett durkslag, blanda med ett krm salt och krama ur en del av vattnet. Låt stå fem minuter och krama sedan ur vätska.
- Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt och olivolja samt smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citron eller vinäger.
Serveringsförslag
Passar till det mesta som god, snabb, kall och enkel sås.
Garnering
Riv gärna lite extra gurka och ha som garnering tillsammans med någon tsk olivolja, några droppar citronsaft, lite nymalen svartpeppar och flingsalt.
Vegan variant
Vill du ha en vegan sås så använd havregurt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 53 kcal