Äppeltzatziki

Introduktion och förberedelse

Äppeltzatziki är som en tzatziki fast med rivet äpple istället för riven gurka.

Annars enkelt med crème fraiche eller matyoghurt, vitlök, olivolja och salt.

Serveringsförslag

Passar till det mesta som tzatziki som god, snabb, kall och enkel yoghurtsås.

Varianter

  • Vill du ha en vegan sås så använd havregurt.
  • En variant av vanlig tzatziki med gurka.
  • Du kan också blanda riven gurka och äpple.
  • Finriven morot, zucchini och rotselleri passar också i.
  • Vidare kan man smaka av såsen med någon tsk citronsaft samt något krm svartpeppar om man vill.

4 portioner äppeltzatziki

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1/2 stort grönt äpple
  • 2 dl creme fraiche eller matyoghurt eller blanda
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 tsk olivolja
  • några blad grovhackad bladpersilja eller kruspersilja till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj äpplet och riv den grovt. Du kan ha skalet kvar om du vill. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt crème fraiche eller matyoghurt och pressas vitlök.
  3. Smaka av med salt.
  4. Lägg upp och garnera med lite olivolja samt några blad eller grovt hackad persilja om du vill.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 56 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-24