Äppeltzatziki
Äppeltzatziki är som en tzatziki fast med rivet äpple istället för riven gurka.
Annars enkelt med crème fraiche eller matyoghurt, vitlök, olivolja och salt.
Tillagning
- Skölj äpplet och riv den grovt. Du kan ha skalet kvar om du vill. Lägg i en skål.
- Tillsätt crème fraiche eller matyoghurt och pressas vitlök.
- Smaka av med salt.
- Lägg upp och garnera med lite olivolja samt några blad eller grovt hackad persilja om du vill.
Serveringsförslag
Passar till det mesta som tzatziki som god, snabb, kall och enkel yoghurtsås.
Varianter
- Vill du ha en vegan sås så använd havregurt.
- En variant av vanlig tzatziki med gurka.
- Du kan också blanda riven gurka och äpple.
- Finriven morot, zucchini och rotselleri passar också i.
- Vidare kan man smaka av såsen med någon tsk citronsaft samt något krm svartpeppar om man vill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 56 kcal