Tortilla

Spansk omelett eller tortilla. Omelett i panna med ägg och smaksatt med lök. Kan serveras varm eller kall.
Gott i är också grönsaker som bitar av paprika eller svamp. Rotselleri eller palsternacka är gott att byta mot halva potatisen.
En bit kall tortilla är god som tapas eller till utflykt. Varm kan tortillan serveras som potatistillbehör till det mesta.

6 portioner tortilla

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1 kg potatis, fast sort
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • Hackad persilja eller gräslök att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Skala potatis och skär den i ca 2x2 cm tärningar.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna något i durkslag.
  3. Sätt ugnen på till 175 grader.
  4. Vispa samman ägg, salt och peppar i en skål.
  5. Skala och hacka lök samt pressa vitlök.
  6. Fräs lök och vitlök i olivolja i en ugnsfast stekpanna.
  7. Tillsätt potatistärningar och rör runt.
  8. Häll över äggstanningen och tryck ner potatisen.
  9. Ställ tortillan in i ugnen cirka 20 minuter eller tills äggblandningen stelnat.
  10. Låt tortillan svalna något. Vänd den upp och ner på en tallrik eller fat.
  11. Skär i tårtbitar och servera tortillan varm eller kall. Garnera ev. med hackad gräslök eller persilja.
E-mail
Medel: 3.8 (6 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer