Sangria

Sangria är en klassisk spansk läskande kall drink blandad med rött vin, socker, brandy, apelsinjuice och en touch av citronsaft. Gott som fördrink, till grillen eller till buffé.

1 liter sangria

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 5 min

Ingredienser

  • 1 flaska rött vin vin, gärna från Rioja
  • 3 msk socker
  • 4 cl brandy eller konjak
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 msk citronsaft
  • 1 apelsin
  • 0,5 citron
  • 0,5 lime
  • 33 cl mineralvatten eller club soda

Tillagning

  1. Blanda vin, socker, brandy, apelsinjuice och citronsaft i en stor kanna. Skölj, dela och skiva apelsin, citron och lime samt tillsätt dem. Låt helst stå en timme i kylen - gärna över natten. Sangrian ska serveras kyld.
  2. Fyll upp med kallt mineralvatten innan servering.
  3. Garnera om du vill och om det får plats med frukt som äpple, päron eller jordgubbar i skivor eller bitar.
  4. Servera i vinglas med lite is.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer