Tjocka revbensspjäll i ugnen med senap och honung
Tjocka revbensspjäll i ugnen med senap och honung.
Ugnsstekta och glaserade revben med honung, soja, vitlök och senap.
Tillagning
- Blanda marinaden av salt, soja, pressad vitlök, svartpeppar och olja i en stor skål.
- Vänd runt och pensla revbensspjällen med marinaden. Lägg i en stor påse eller skål täckt med plastfolie. Låt stå att marinera över natten eller några timmar i kylen. Vänd då och då. Det går också bra att knåda in marinaden några minuter och sedan steka dem direkt.
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Glasera revbenen genom att gnida in dem i honung och senap.
- Lägg revbensspjällen med köttsidan upp i en ugnsform.
- Stek dem en halvtimme, lägg ett ark folie över dem och ner runt dem och sänk sedan värmen till 175 grader och stek i ytterligare en timme. Sätt gärna i en stektermometer och ta ut revbenen när innertemperaturen är 70-75 grader.
- Ta ut och låt svalna något. Lägg på skärbräda med benet uppåt och skär i skivor längs med benet. Dela ev. skivorna i två bitar. Lägg upp på fat och servera.
Serveringsförslag
- Goda och lättlagade revbensspjäll till julbord, vardag eller buffé.
- Gott till revbensspjäll är coleslaw och ugnstekta potatisklyftor; eller potatissallad; aiolipotatis, yoghurtsås mm.
Förkokt variant
En annan variant är att först koka och sedan grilla revbenen med BBQ marinad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 734 kcal