Tjocka revbensspjäll i ugnen med senap och honung

Introduktion och förberedelse

Tjocka revbensspjäll i ugnen med senap och honung.

Ugnsstekta och glaserade revben med honung, soja, vitlök och senap.

Serveringsförslag

Förkokt variant

En annan variant är att först koka och sedan grilla revbenen med BBQ marinad.

7 portioner, ca 1,5 kg revbensspjäll

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll
  • MARINAD: 1 tsk salt
  • 3 msk kinesisk soja
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • 3 krm svartpeppar
  • 4 msk matolja eller olivolja
  • GLASERING: 3 msk honung
  • 2 msk senapspulver eller 4 msk dijonsenap

Tillagning

  1. Blanda marinaden av salt, soja, pressad vitlök, svartpeppar och olja i en stor skål.
  2. Vänd runt och pensla revbensspjällen med marinaden. Lägg i en stor påse eller skål täckt med plastfolie. Låt stå att marinera över natten eller några timmar i kylen. Vänd då och då. Det går också bra att knåda in marinaden några minuter och sedan steka dem direkt.
  3. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  4. Glasera revbenen genom att gnida in dem i honung och senap.
  5. Lägg revbensspjällen med köttsidan upp i en ugnsform.
  6. Stek dem en halvtimme, lägg ett ark folie över dem och ner runt dem och sänk sedan värmen till 175 grader och stek i ytterligare en timme. Sätt gärna i en stektermometer och ta ut revbenen när innertemperaturen är 70-75 grader.
  7. Ta ut och låt svalna något. Lägg på skärbräda med benet uppåt och skär i skivor längs med benet. Dela ev. skivorna i två bitar. Lägg upp på fat och servera.
E-mail
Medel: 3.5 (52 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 734 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-10