Tjocka revbensspjäll i ugnen med senap och honung

Introduktion och förberedelse för tillagning

Tjocka revbensspjäll i ugnen med senap och honung. Goda och lättlagade revbensspjäll till julbord, vardag eller buffé. Ugnsstekta och glaserade med honung, soja, vitlök och senap.

Gott till revbensspjäll är coleslaw och ugnstekta potatisklyftor; eller potatissallad; aiolipotatis, yoghurtsås mm.

En annan variant är att först koka och sedan grilla revbenen med BBQ marinad.

1,5 kg revbensspjäll, ca 7 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll
  • Marinad till revbensspjäll: 1 tsk salt
  • 3 msk kinesisk soja
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • 3 krm svartpeppar
  • 4 msk matolja eller olivolja
  • Glasering av revbensspjäll:
  • 3 msk honung
  • 2 msk senapspulver eller 4 msk dijonsenap

Tillagning

  1. Gnid in revbensspjällen med marinaden. Lägg i en stor påse eller skål täckt med plastfolie. Låt stå gärna stå att marinera över natten eller några timmar i kylen. Vänd då och då. Det går också bra att knåda in marinaden och sedan steka dem direkt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gnid in revbenen i honung och senap.
  4. Lägg revbensspjällen med köttsidan upp i en ugnsform.
  5. Stek dem en halvtimme, lägg ett ark folie över dem och ner runt dem och sänk sedan värmen till 175 grader och stek i ytterligare en timme. Sätt gärna i en stektermometer och ta ut revbenen när innertemperaturen är 85 grader.
  6. Ta ut och låt svalna något. Lägg på skärbräda med benet uppåt och skär i skivor längs med benet. Dela ev. skivorna i två bitar. Lägg upp på fat och servera.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.