Revbensspjäll med ingefära
Grillade eller ugnsstekta tjocka revbensspjäll smaksatta med färsk ingefära, soja, vitlök, rödvin, kanel och chili.
Tillagning
- Dela spjällen i portionsbitar om de ej redan är delade.
- Täck med vatten i en kastrull och koka med lagerblad, salt och peppar i cirka 1 timme och 20 minuter. Låt svalna.
- Skala och riv ingefära fint. Skala och pressa vitlöken.
- Blanda ingefära, vitlök, rödvin, kanelstång, ketchup, soja och chili till en marinad i en stor skål.
- Marinera spjällen i minst en halvtimme upp till några timmar.
- Tänd utegrillen eller sätt ugnen på 200 grader.
- Grilla revbenen tills de fått fin färg några minuter på varje sida.
- I ugn: lägg revbensspjällen på en ugnsplåt och stek i ca 20 minuter tills revbenen fått fin färg.
- Servera revbenen med önskade tillbehör. Jag passade på att grilla majskolv och garnerade med lite hackad bladpersilja.
Serveringsförslag
- Goda tillbehör är grillad majs, coleslaw, klyftpotatis och grönsallad.
- Eller potatissallad samt tomatsallad.
- Jag garnerade med lite hackad bladpersilja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 734 kcal