Revbensspjäll med ingefära

Grillade eller ugnsstekta tjocka revbensspjäll smaksatta med färsk ingefära, soja, vitlök, rödvin, kanel och chili.

4 portioner revbensspjäll med ingefära

  • Förberedelse: 2 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim 20 min

Ingredienser

  • 900 gram - 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 lagerblad
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • Glaze och marinad: 2 msk färsk finhackad ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl rödvin
  • 1 kanelstång
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 msk mörk soja
  • 0,5 tsk chiliröra (typ sambal oelek) eller efter smak

Tillagning

  1. Dela spjällen i portionsbitar om de ej redan är delade.
  2. Täck med vatten i en kastrull och koka med lagerblad, salt och peppar i cirka 1 timme och 20 minuter. Låt svalna.
  3. Skala och riv ingefära fint. Skala och pressa vitlöken.
  4. Blanda ingefära, vitlök, rödvin, kanelstång, ketchup, soja och chili till en marinad i en stor skål.
  5. Marinera spjällen i minst en halvtimme upp till några timmar.
  6. Tänd utegrillen eller sätt ugnen på 200 grader.
  7. Grilla revbenen tills de fått fin färg några minuter på varje sida.
  8. I ugn: lägg revbensspjällen på en ugnsplåt och stek i ca 20 minuter tills revbenen fått fin färg.
  9. Servera revbenen med önskade tillbehör. Jag passade på att grilla majskolv och garnerade med lite hackad bladpersilja.

Serveringsförslag

E-mail
Medel: 4.1 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 734 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-25