Spagetti med soltorkade tomater

Spagetti med soltorkade tomater, basilika, vitlök, chili och parmesan i olivolja. En riktigt god vegetarisk och vegan pasta full med smak - sälta från soltorkade tomater och hetta från chili kombinerat med vitlök, basilika och god parmesanost.
Enkelt att laga och passar både till vardags som fest.
Toppa ev. med ruccola eller babyspenat.
Servera gärna med ett gott bröd till. På bilden är det också zucchini i vitlök till (sök recept här på receptfavoriter.se).

4 portioner pasta med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 tsk chiliflakes eller någon färsk röd spansk chili
  • 200 gram soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 krm salt
  • 2 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan.
  2. Skala och pressa vitlökarna i en liten kastrull.
  3. Tillsätt olivolja samt 0,5 dl olja från de soltorkade tomaterna och chili (dela, kärna ur och hacka färsk chili).
  4. Koka pastan i ca 11 minuter eller enligt paket. Gärna med lite olivolja samt en halv tsk salt.
  5. Fräs under tiden vitlöken och chilin i oljan tills vitlöken börjar bli ljust brun. Ta av från värmen och låt stå.
  6. Hacka de soltorkade tomaterna.
  7. Strimla den färska basilikan och lägg i en skål.
  8. Riv ost.
  9. Blanda oljan med vitlöken och chilin med soltorkade tomater, basilika och hälften av den rivna osten.
  10. Häll av spagettin och blanda med oljan.
  11. Smaka av med salt.
  12. Servera spagettin med resten av osten strödd över pastan.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer