Italian Green Spagetti med bacon och broccoli
God spagetti med bacon och gröna ärtor i broccolisås smaksatt med vitlök, muskot och persilja.
Jag tog spagetti men det blir givetvis gott med annan pasta som penne, tagliatelle, fettucine eller gnocchi.
Blir ännu festligare med färsk tagliatelle. Eller hemgjord pasta.
Tillagning
- Börja koka upp vatten till pastan.
- Skala och hacka lök samt vitlök.
- Rensa och dela färsk broccoli om du köpt det.
- Dela baconskivorna i cirka 5 centimeter långa bitar om du köpt skivad bacon.
- Fräs lök och vitlök i fett i en kastrull några minuter.
- Rör ner vetemjöl.
- Tillsätt mjölk, grädde, salt, peppar och muskotnöt under omrörning. Låt koka upp under omrörning.
- Tillsätt broccolin och koka upp. Låt koka 5 minuter.
- Koka spagettin.
- Stek bacon i en stekpanna så att den får färg. Häll av fettet och släng det (helst ej ner i vasken som då blir full av fett till slut).
- Koka ärtorna mjuka några minuter.
- Mixa broccolin med en stavmixer till en sås. Tillsätt finhackad persilja. Smaka av med salt, muskot och vit- eller svartpeppar.
- Servera spagettin med broccolisåsen samt bacon och ärtor på toppen, eventuellt lite riven parmesanost samt ett syrligt fullkornsbröd till.
Varianter
- Istället för bacon kan du ta pancetta eller rökt fläsk.
- Man kan även garnera med riven parmesan till fest och middag.
- Man kan laga en vegetarisk variant med tofu.
Uppskattat näringsvärde per portion: 521 kcal