Italian Green Spagetti med bacon och broccoli

God spagetti med bacon och broccolisås smaksatt med vitlök, muskot och persilja.
Ett pastarecept som givetvis blir gott med annan pasta som penne, tagliatelle eller gnocchi.

4 portioner italian green spagetti

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram spagetti eller valfri pasta
  • 300 gram bacon
  • 800 gram broccolibuketter, färska eller frysta
  • 50 gram smör, margarin eller olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 tsk muskotnöt, malen
  • 4 msk hackad persilja
  • 3 dl gröna ärtor

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Skala och hacka lök samt vitlök.
  3. Rensa och dela färsk broccoli om du köpt det.
  4. Dela baconskivorna i cirka 5 centimeter långa bitar om du köpt skivad bacon.
  5. Fräs lök och vitlök i fett i en kastrull några minuter.
  6. Rör ner vetemjöl.
  7. Tillsätt mjölk, grädde, salt, peppar och muskotnöt under omrörning. Låt koka upp under omrörning.
  8. Tillsätt broccolin och koka upp. Låt koka 5 minuter.
  9. Koka spagettin.
  10. Stek bacon i en stekpanna så att den får färg. Häll av fettet och släng det (helst ej ner i vasken som då blir full av fett till slut).
  11. Koka ärtorna mjuka några minuter.
  12. Mixa broccolin med en stavmixer till en sås. Tillsätt finhackad persilja. Smaka av med salt, muskot och vit- eller svartpeppar.
  13. Servera spagettin med broccolisåsen samt bacon och ärtor på toppen, eventuellt lite riven parmesanost samt ett syrligt fullkornsbröd till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer