Italian Green Spagetti med bacon och broccoli

God spagetti med bacon och broccolisås smaksatt med vitlök, muskot och persilja.
Ett pastarecept som givetvis blir gott med annan pasta som penne, tagliatelle eller gnocchi.

4 portioner italian green spagetti

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram spagetti eller valfri pasta
  • 300 gram bacon
  • 800 gram broccolibuketter, färska eller frysta
  • 50 gram smör, margarin eller olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 tsk muskotnöt, malen
  • 4 msk hackad persilja
  • 3 dl gröna ärtor

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Skala och hacka lök samt vitlök.
  3. Rensa och dela färsk broccoli om du köpt det.
  4. Dela baconskivorna i cirka 5 centimeter långa bitar om du köpt skivad bacon.
  5. Fräs lök och vitlök i fett i en kastrull några minuter.
  6. Rör ner vetemjöl.
  7. Tillsätt mjölk, grädde, salt, peppar och muskotnöt under omrörning. Låt koka upp under omrörning.
  8. Tillsätt broccolin och koka upp. Låt koka 5 minuter.
  9. Koka spagettin.
  10. Stek bacon i en stekpanna så att den får färg. Häll av fettet och släng det (helst ej ner i vasken som då blir full av fett till slut).
  11. Koka ärtorna mjuka några minuter.
  12. Mixa broccolin med en stavmixer till en sås. Tillsätt finhackad persilja. Smaka av med salt, muskot och vit- eller svartpeppar.
  13. Servera spagettin med broccolisåsen samt bacon och ärtor på toppen, eventuellt lite riven parmesanost samt ett syrligt fullkornsbröd till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer