Stekt zucchini med vitlök

Introduktion och förberedelse

Stekt zucchini med vitlök, olivolja och lite chili.

Gott som tillbehör eller hel rätt blandad med pasta eller till en omelett.

Här med en dressing med senap som är gott att skeda över den stekta zucchinin. Det är dock valfritt eller kan ersättas med annan dressing eller sås.

4 portioner stekt zucchini med vitlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1,5 zucchini
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm chiliflakes eller någon msk färsk hackad röd chili
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • Senapsdressing: 2 msk grov senap eller valfri senap
  • 1/2 dl solrosolja eller rapsolja
  • 0,5 krm salt
  • Tillbehör: 60 gram ruccola eller sallad med gröna blad (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj och skär zucchinin i grova bitar ex. halvmånar, kuber eller valfri form.
  2. Fräs i olivoljan tills de precis får färg.
  3. Skala och pressa i vitlök, tillsätt chili, vinäger, socker samt salt och stek på låg värme några minuter till.
  4. Zucchinin är klar att serveras. Garnera ev. med ruccola.
  5. Gott till är senapsdressing: tillsätt senap till en skål med höga kanter. Rör i salt. Vispa i olja lite i taget till en majonnäsliknande konsistens. Ös över zucchinin vid servering.
E-mail
Medel: 4 (52 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 268 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-23