Snickerskakor

Introduktion och förberedelse

Snickerskakor eller snickersrutor. Rutor av jordnötssmör, flingor, kokos, socker och sirap toppade med smält choklad.

Snickerskakorna rörs ihop i en gryta varför ingen ugn behövs.

20 stycken snickerskakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 burk med jordnötssmör (225 gram), smooth
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 liter rice crisp eller cornflakes
  • 1 dl kokos
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gram mjölkchoklad
  • 100 gram mörk choklad

Tillagning

  1. Mät upp jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull på spisen. Värm och rör om så att det smälter ihop men ej kokar.
  2. Blanda rice crisp eller cornflakes, vaniljsocker och kokos i en stor bunke.
  3. Rör ner den varma jordnötsblandningen. Rör om till en röra.
  4. Klä en form på ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
  5. Platta ut röran i formen till ett jämnt lager.
  6. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke.
  7. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  8. Bred ut chokladen över kakan.
  9. Ställ i kylen att stelna i frysen 20 minuter eller kylen minst en timme. Förvara i kylskåp. Snickerskakorna kan också frysas.
E-mail
Medel: 3.5 (26 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.