Snickerskakor
Introduktion och förberedelse
Snickerskakor eller snickersrutor.
Rutor av jordnötssmör, flingor, kokos, socker och sirap toppade med smält choklad.
Snickerskakorna rörs ihop i en gryta varför ingen ugn behövs.

Tillagning
- Mät upp jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull på spisen. Värm och rör om så att det smälter ihop men ej kokar.
- Blanda rice crisp eller cornflakes, vaniljsocker och kokos i en stor bunke.
- Rör ner den varma jordnötsblandningen. Rör om till en röra.
- Klä en form på ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
- Platta ut röran i formen till ett jämnt lager.
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke.
- Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
- Bred ut chokladen över kakan.
- Ställ i kylen att stelna i frysen 20 minuter eller kylen minst en timme. Förvara i kylskåp. Snickerskakorna kan också frysas.
Uppskattat näringsvärde per portion: 265 kcal