Yoghurtbröd
Ett grundrecept på grovt bröd bakat med yoghurt. Snabbt bakat utan jäst i brödformar.
Du behöver 2 avlånga brödformar att baka i.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl i en stor bunke med bikarbonat och salt.
- Tillsätt ev. smaksättning som brödkryddor och/eller torkade frukter, nötter och frön.
- Rör i sirap och yoghurt till en jämn deg.
- Smöra brödformarna.
- Dela degen på mitten och fördela i brödformarna.
- Grädda yoghurtbröden i nedre delen av ugnen i ca 60 min.
- Ta ut och låt svalna i formen eller lägg upp på galler om du vill ha hård yta.
Serveringsförslag
Gott bröd till frukost, soppa, buffé eller till husmanskost.
Varianter
- Yoghurtbrödet kan smaksättas som du önskar ex. med brödkryddor, torkade frukter, nötter och frön enligt nedan.
- Du behöver inte ha i alla smaksättningarna utan ta det du gillar.
- Även mjölsorterna kan varieras ex. med dinkelmjöl osv.
- En del av yoghurten kan också ersättas med lingonsylt ex. 1 dl.
Uppskattat näringsvärde per portion: 97 kcal