Smörgåstårta med matjesill, västerbottenost och kavring

Smörgåstårta med matjessill, västerbottenost och kavring. En smörgåstårta för vuxna som gillar sill och nubbe.
Räkna ca 400 gram matjessill på burk.

8 bitar smörgåstårta med matjessill

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 200 g kavring
  • Fyllning till smörgåstårtan: 4 medelstora potatisar
  • 2 burkar matjessill
  • 1 purjolök
  • 1 knippe dill
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl kesella
  • 1 krm vitpeppar
  • Garnering: 2 kokta ägg
  • 1 rödlök
  • 12 dillkvistar

Tillagning

  1. Sätt potatis att koka.
  2. Koka äggen hårda.
  3. Mixa under tiden kavring med smör i en matberedare eller smula och blanda för hand. Tryck ut blandningen i en form, 20x30 cm.
  4. Häll av spadet från sillen och hacka matjessillen. Rensa och hacka purjolök samt dill. När potatisen svalnat kan du tärna den.
  5. Riv osten fint och blanda med crème fraiche och kesella i en skål. Krydda med peppar.
  6. Bred matjesfyllningen på kavring-botten.
  7. Skala och skiva äggen.
  8. Skala och hacka rödlöken.
  9. Hacka dillen.
  10. Garnera smörgåstårtan med hackat ägg, rödlök och dill.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer