Rabarber sviss

Rabarbersviss. En marängsviss med rabarber. Maräng, grädde och vaniljglass blir med smält rabarber (rabarbersås) en enkel och festlig variant på marängsviss. En rabarbersviss!

4 portioner rabarbersviss

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 7 dl skalad och skivad rabarber
  • 1,5 dl socker
  • 1 bit kanel
  • Tillbehör: 16 små maränger
  • 8 kulor vaniljglass
  • 2 dl grädde
  • 4 finska pinnar eller glassrån att garnera med

Tillagning

  1. Rensa rabarbern. Mjäll och fin rabarber kan du hacka. Är rabarbern grov så kan du skala den.
  2. Blanda hackad rabarber med socker och kanelstång i en kastrull.
  3. Värm och smält rabarbern i cirka 30 minuter.
  4. Nu är rabarbersåsen klar. Låt svalna. Röd och fin blir rabarbern med karamellfärg.
  5. Vispa grädden.
  6. Varva maränger, glass, grädde och rabarber i glasskålar eller coupe-glas.
  7. Garnera med exempelvis finska pinnar eller glassrån.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer