Rabarbersviss

Introduktion och förberedelse

Rabarbersviss. En marängsviss med rabarber.

Maräng, grädde och vaniljglass blir med smält rabarber eller rabarbersås blir en enkel och festlig variant på marängsviss.

Överkurs är att baka egna maränger.

4 portioner rabarbersviss

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 7 dl skalad och skivad rabarber
  • 1,5 dl socker
  • 1 bit kanel
  • Tillbehör: 16 små maränger
  • 8 kulor vaniljglass
  • 2 dl grädde
  • 4 finska pinnar eller glassrån att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa rabarbern. Mjäll och fin rabarber kan du hacka. Är rabarbern grov så kan du skala den.
  2. Blanda hackad rabarber med socker och kanelstång i en kastrull.
  3. Värm och smält rabarbern i cirka 30 minuter.
  4. Nu är rabarbersåsen klar. Låt svalna. Röd och fin blir rabarbern med karamellfärg.
  5. Vispa grädden.
  6. Varva maränger, glass, grädde och rabarber i glasskålar eller coupe-glas.
  7. Garnera med exempelvis finska pinnar eller glassrån om du vill.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 284 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-25

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.