Sallad med sparris

En enkel och snabb sallad med kokt grön sparris, grönsallad, citron och olivolja. God som förrätt eller som tillbehör till grillat. Sparrissallad.
Som sallad kan du välja isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv - blanda gärna några olika sorter.

4 portioner sallad med sparris

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 1 liter blandad sallad
  • 1 knippe sparris, grön eller vit
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka upp en kastrull med saltat vatten.
  2. Skala ev. sparris längst ner på stjälkarna om de verkar träiga. Tunna drag av potatisskalare går bra. Akta så inte hela sparrisen försvinner bara.
  3. Koka tunnare sparris 5 minuter och tjockare (1,5-2 cm) cirka 8 minuter.
  4. Ta upp sparrisen och skölj i kallt vatten. Eller lägg i isvatten.
  5. Dela sparrisen på tre på tvären.
  6. Plocka salladen och lägg i en salladsskål.
  7. Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
  8. Blanda sparrisen och dressingen i salladen precis innan servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer