Grönsallad med parmesan

Introduktion och förberedelse

Grönsallad med parmesan, cocktailtomater och vinägrett. Hyvlad eller riven parmesan ger mycket god smak till sallad.

Du kan ta vilken blandad grönsallad som helst. Babyspenat blir också mycket gott.

Med hela salladshuvuden

Kommer du att äta mycket sallad närmaste dagarna eller vill dubblera receptet till många på ex. en buffé så kan du köpa några olika sorters salladshuvuden och blad samt blanda själv istället för att köpa den dyrare färdiga pås-salladen. Förslag är att köpa ett huvud isbergssallad, 1 huvud romansallad, 1 huvud frisésallad, 1 huvud ekbladssallad samt ett huvud röd rossisallad. Plocka, skölj och blanda sedan din egen salladsblandning.

4 portioner grönsallad med parmesan

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 påse valfri blandad grönsallad ca 65 gram
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fin vinäger som vit balsamvinäger, lagrad röd vinäger eller balsamvinäger
  • 0,5 dl riven eller hyvlad parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Skölj salladen och tomaterna. Dela tomater.
  2. Lägg i en salladsskål.
  3. Riv eller hyvla över parmesan och blanda med olivolja samt vinäger.
  4. Servera grönsalladen med parmesan direkt.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.