Grönsallad med parmesan

Introduktion och förberedelse

Grönsallad med parmesan, cocktailtomater och vinägrett. Hyvlad eller riven parmesan ger mycket god smak till sallad.

Du kan ta vilken blandad grönsallad som helst. Babyspenat blir också mycket gott.

Med hela salladshuvuden

Kommer du att äta mycket sallad närmaste dagarna eller vill dubblera receptet till många på ex. en buffé så kan du köpa några olika sorters salladshuvuden och blad samt blanda själv istället för att köpa den dyrare färdiga pås-salladen. Förslag är att köpa ett huvud isbergssallad, 1 huvud romansallad, 1 huvud frisésallad, 1 huvud ekbladssallad samt ett huvud röd rossisallad. Plocka, skölj och blanda sedan din egen salladsblandning.

4 portioner grönsallad med parmesan

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 påse valfri blandad grönsallad ca 65 gram
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fin vinäger som vit balsamvinäger, lagrad röd vinäger eller balsamvinäger
  • 0,5 dl riven eller hyvlad parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Skölj salladen och tomaterna. Dela tomater.
  2. Lägg i en salladsskål.
  3. Riv eller hyvla över parmesan och blanda med olivolja samt vinäger.
  4. Servera grönsalladen med parmesan direkt.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer